Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς ο OTE tv απέλυσε τον Σπυρόπουλο, τι προηγήθηκε από τον Ιανουάριο. «Φαινομενικά αιφνιδιαστική κίνηση»

«ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, ο OTE TV απέλυσε έναν από τους εκλεκτότερους δημοσιογράφους του της «πρώτης γραμμής», τον Αλέξη Σπυρόπουλο. Η διακοπή της συνεργασίας έγινε για, επισήμως, αδιευκρίνιστο από τον οργανισμό λόγο, αλλά με εύλογη υπόνοια ότι υπήρξε σκοπιμότητα επειδή συνέβη την επομένη άρθρου που δημοσίευσε ο Α.Σ. στον sdna.gr και με το οποίο σχολίαζε επιδοκιμαστικά συνέντευξη του Σίλντεφελντ, πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, που καταφερόταν κατά του Ολυμπιακού. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το sdna, με το οποίο συνεργάζεται ο δημοσιογράφος, υποστήριξε ευθέως ότι «Ο ΟΤΕ TV απέλυσε τον Σπυρόπουλο λόγω Ολυμπιακού» και «επειδή η ηγεσία του καναλιού κρίνει ότι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος δημιουργεί προβλήματα με τα γραφόμενά του στο SDNA στη σχέση της συνδρομητικής πλατφόρμας με τον Ολυμπιακό».

Παλιότερα, η πειραϊκή ΠΑΕ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για περιγραφή του Σπυρόπουλου σε αγώνα Κυπέλλου με τον Φωστήρα (τότε το συνδρομητικό κανάλι κάλυψε τον συνεργάτη του), ενώ ενδεχομένως στην απόφαση της απομάκρυνσης βάρυνε και το γεγονός ότι πριν από περίπου 10 ημέρες η Α.Σ.ανάλαβε πρωινή εκπομπή στον Σπορ FM ιδιοκτησίας Αλαφούζου (το είχε αναφέρει συμπληρωματικό σε ρεπορτάζ του ο Harddog, δείτε εδώ).

«Φαινομενικά αιφνιδιαστική κίνηση»

Το gazzetta.gr, ένα Μέσον που μπορεί να έχει την καλύτερη πρόσβαση στον OTE TV, χαρακτηρίζει την κίνηση «φαινομενικά αιφνιδιαστική» και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιλογή της διοίκησης του OTE TV βασίζεται στην αρχή της ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να τηρούν ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες, ώστε να παραμείνει ο OTE TV συνεπής σε αυτή την στάση που τηρεί από τον πρώτο καιρό που άρχισε να προβάλει αγώνες ελληνικών ομάδων».

Το δημοσίευμα του «Γαύρου»

Όπως έγραψε στα μέσα του περασμένου Ιουνίου ο Harddog, ο Σπυρόπουλος είχε δεχτεί σκληρή επίθεση από το σάιτ της εφημερίδας «Γαύρος» που άφηνε ταυτόχρονα αιχμές κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ TV Μιχάλη Τσαμάζ.

Έγραφε τότε το gavros.gr: «Τα άλλα ''αφεντικά'' του, όπως ο Τσαμάζ στον ΟΤΕ τι θα κάνουν; Θα έρθουν στο Καραϊσκάκη αυτοί οι τύποι, όπως ο Σπυρόπουλος, να διαφημίσουν το προϊόν ποδόσφαιρο και το Champions League; Θα κατηφορίσει ο ΟΤΕ στο Φάληρο, έχοντας τέτοιους τύπους στο κανάλι τους και στην περιγραφή; Και ποιος μας λέει πώς θα αντιδράσουν οι Ολυμπιακοί» (δείτε εδώ).

«Μέλος της παρέας των εχθρών του ελληνικού ποδοσφαίρου» 

Τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή τον σχολιασμό του Σπυρόπουλου στον αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Φωστήρα (είχε ακυρωθεί γκολ του Ντοσεβί) υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από τη πλευρά της ΠΑΕ. Τότε οι παίκτες της ομάδας και ο προσωρινός προπονητής της Αντώνης Νικοπολίδης είχαν αρνηθεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να κάνουν δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι. Αργότερα, υπήρξε σκληρή ανακοίνωση του Ολυμπιακού που χαρακτήριζε τον Α.Σ. «μέλος της παρέας των εχθρών του ελληνικού ποδοσφαίρου». Η ανακοίνωση (οι υπογραμμίσεις με bold είναι δικές μας):

«Τους τύφλωσε η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ. Η συνεργασία και η συστέγαση με τον ΣΚΑΙ, έχει προκαλέσει τύφλωση στους σπίκερ του ΟΤΕ TV. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο κ. Σπυρόπουλος, μέλος της παρέας των εχθρών του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε μόνο ειρωνικά σχόλια για τους παίκτες του Ολυμπιακού και τις προσπάθειές τους και φυσικά δεν είδε ούτε πέναλτι, ούτε γκολ του Ολυμπιακού σε φάση που η μπάλα πέρασε καταφανέστατα την γραμμή! Δεν είναι τυχαίο το ότι είχε διαρκώς απαξιωτικά σχόλια μόνο για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και για τον διαιτητή, όταν τα σφυρίγματα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. 
Ούτε είναι η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι του ΟΤΕ TV που αμείβονται από τον ΣΚΑΙ αντιμετωπίζουν ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τέτοιο τρόπο. Φανταζόμαστε λοιπόν τι θα συμβαίνει με τους κυρίους αυτούς σε πιο σημαντικές αναμετρήσεις. Αν η διοίκηση του ΟΤΕ νομίζει ότι την ικανοποιούν περιγραφές βγαλμένες από τους ορόφους του ΣΚΑΙ θα πρέπει να αναθεωρήσει, τουλάχιστον για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Εκτός αν έχει ταχθεί στο πλευρό του ΣΚΑΙ στην προσπάθεια που κάνει το συγκεκριμένο κανάλι να κατασυκοφαντήσει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κύριος Τσαμάζ (πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ), αλήθεια, αισθάνεται υπερήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σχολιαστές τέτοιου τύπου και πως θα απολογηθεί για αυτή την συμπεριφορά τους στους μετόχους της εταιρείας του που έχουν επενδύσει εκατομμύρια στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και συνολικότερα στο ποδόσφαιρο;»

Η δική μας άποψη 

Φυσικά, ο εξαίρετος συνάδελφος δεν χρειάζεται τη δική μας επιβεβαίωση για την επαγγελματική του αξία και το ήθος του. Όμως εμείς νιώθουμε την ανάγκη να πούμε/γράψουμε ότι ο Αλέξης Σπυρόπουλος είναι δημοσιογράφος καταξιωμένος, με την πραγματική σημασία του όρου, ο οποίος στην επαγγελματική του διαδρομή είχε ισχυρή και καθαρή άποψη. Την εξέφραζε πάντα παίρνοντας θέση – χωρίς φόβο, χωρίς πάθος και χωρίς συλλογικές εξαρτήσεις. Από όσα γνωρίζαμε, ο Αλέξης Σπυρόπουλος είχε έως και πριν από λίγο καιρό την απόλυτη εκτίμηση του επικεφαλής του ΟΤΕ TV Μιχάλη Τσαμάζ.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ 

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αναίτια απόλυση του Αλέξη Σπυρόπουλου από τον ΟΤΕ TV. 
 Ο ΠΣΑΤ καλεί τη διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού αφενός να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση του περί απομάκρυνσης ενός εκ των κεντρικών σχολιαστών του και αφετέρου να την ανακαλέσει άμεσα. 
Ο ΠΣΑΤ καλεί και πάλι τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις να παρέμβουν και συμπαρατάσσεται μαζί τους στον αγώνα κατά της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και της κατά συρροή απώλειας θέσεων εργασίας. 
 Επιπλέον αυτού, η απόλυση του συναδέλφου, συνέβη σε ένα από τα ΜΜΕ που δεν μας είχαν συνηθίσει σε συμπεριφορές αντίθετες προς την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά δυστυχώς συνέβη και αυτό». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
Γιατί δεν απαντά ο Αλέξης Σπυρόπουλος