Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αυστηρή απάντηση Χατζηνικολάου στην Kontra News και στον Γιώργο Κουρή! Γίνεται «ζημιά στη δουλειά μου»

«ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ»

«Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!» ήταν σε ελεύθερη απόδοση η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου σε όσους τον ήθελαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Μετά το σημερινό δημοσίευμα της Kontra News (κάντε κλικ αριστερά, στο πρωτοσέλιδο για τις λεπτομέρειες σε «καπέλο» και υπότιτλο), που το απέδωσε «στον φίλο εκδότη της»,στον Γιώργο Κουρή, ο Ν.Χ. αναγκάστηκε να απαντήσει «για πολλοστή φορά», όπως είπε, στα σενάρια της ανάμιξής του με την πολιτική. Η απάντησή Χατζηνικολάου, στα πρώτα λεπτά κιόλας της εκπομπής του στον Real FM, ήταν αν όχι συγκρατημένα οργισμένη, τουλάχιστον αυστηρή, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν την ανάμιξη του ονόματός του σε τέτοια σενάρια γιατί, άλλωστε «κάνουν κακό στη δουλειά μου». Το κυριότερο απόσπασμα από την άμεση τοποθέτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφέρει: +/- Δείτε τη συνέχεια

«Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, προς εμπέδωση, ότι δεν με ενδιαφέρει η πολική, ότι θα μείνω στη δουλειά μου και ότι δεν επιτρέπω σε κανέναν – αλλά σε κανέναν – (σημ. Harddog: το «σε κανέναν» ιδιαιτέρως τονισμένο) να με ταυτίζει με κανένα πολιτικό κόμμα. Γιατί από το 1983, επί 32 συναπτά έτη στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, δεν έχω δώσει ποτέ αυτό το δικαίωμα. Προσπαθώ, και το κάνω πολλές φορές κόντρα στα συναισθήματά μου, να κρατιέμαι μακριά και έξω από τέτοιου είδους επιρροές, αναμίξεις, και να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο δίκαια και αντικειμενικά μπορώ. Και κάθε ταύτιση με πολιτικό κόμμα μού κάνει ζημιά στη δουλειά μου. Και επομένως, καλό είναι όποιος την επιχειρεί να την σκέφτεται διπλά. Ιδίως όταν εγώ δεν έχω δώσει ποτέ, μα ποτέ, στα 32 χρόνια τέτοια αφορμή». 

Στη συνέχεια ο Ν.Χ. πέρασε στην κατηγορηματική διάψευση (αναφέροντας δυο φορές τον όρο διάψευση, διαψεύδω). «Το δημοσίευμα της Kontra News διαψεύδεται. Ξέρω ότι είναι γραμμένο με καλές προθέσεις, γιατί είναι γραμμένο σε μια εφημερίδα που ο εκδότης της έχει φιλία μαζί μου και αγάπη, αλλά το διαψεύδω κατηγορηματικά. Τελεία και παύλα».

Η σημερινή Kontra News με τίτλο-κάγκελο προτρέπει τους Νεοδημοκράτες «Βάλτε αρχηγό στη Ν.Δ,. τον Χατζηνικολάου», ενώ στον υπέρτιτλο προσθέτει και εξηγεί: «Η χώρα θα περάσει δύσκολες ημέρες. Χρειάζεται ΙΚΑΝΟ πρωθυπουργό – που τον έχει βρει – και ΙΣΧΥΡΟ αρχηγό της αντιπολίτευσης, για να περάσουν απέναντι, στην ανάπτυξη και την ευημερία, αλλιώς χαθήκαμε…». Βέβαια, όλα τα λεφτά ήταν στον υπέρτιτλο, όπου με το γνωστό ύφος Κουρή αναγράφεται: «Δεν βαρεθήκατε ακόμα τους άχρηστους, τους άνεργους και τα ψοφίμια;»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε, αλλά με σαφή χιουμοριστική διάθεση, και στον Γιώργο Τράγκα που τον περίμενε στο στούντιο χαρούμενος «με φρέντο στο χέρι». «Πάμε; Πάμε στη Συγγρού;» του είπε.

** Αναφορά στο θέμα του σημερινού δημοσιεύματος γίνεται και από τους Zoornalistas με τίτλο «Γιατί ο Κουρής θέλει τον Χατζηνικολάου αρχηγό της ΝΔ» (διαβάστε εδώ)