Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

«Μην με καρφώσετε στη Σία Κοσιώνη, αλλά οι δημοσιογράφοι ήταν κότες!»

ΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ - ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΤΑ FM ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ

«Μην με καρφώσετε στη Σία Κοσιώνη, αλλά διαφωνώ με αυτό που είπε, ότι οι δημοσιογράφοι που ήταν στο ντιμπέιτ ένιωθαν σαν θηρίο στο κλουβί. Κότες στο κοτέτσι ήταν». Αυτό ακούστηκε κατά τη συζήτηση στο ραδιόφωνο του Σκάι μετά την άνοστη και άοσμη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Δεν είμαι βέβαιος (επειδή εκείνη την ώρα έκανα συνεχώς ραδιοφωνικό «ζάπινγκ») ποιος το είπε, νομίζω όμως – το πιθανότερο δηλαδή – ότι ήταν ο Αντώνης Παπαγιαννίδης που με τα λόγια του ήθελε να υπογραμμίσει τις ευθύνες των δημοσιογράφων επειδή δέχτηκαν τους ασφυκτικούς όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ, όπως τους όρισαν τα κόμματα. +/- Δείτε τη συνέχεια

Κατά τα άλλα, στη ραδιοφωνική αποτίμηση του ντιμπέιτ γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε ο Βήμα FM, που με συντονιστή τον Βασίλη Χιώτη και ένα σχετικά μεγάλο πάνελ συνεργατών του σταθμού πέρασε αμέσως στον σχολιασμό, χωρίς διαφημίσεις μουσικές γέφυρες, μουσικά σήματα κλπ. Ο Σκάι 100,3 άργησε κάπως να μπει, έδωσε πολύ χρόνο στη Σία Κοσιώνη για τον απολογισμό, είχε και αυτός πάνελ τεσσάρων δημοσιογράφων, συνδέθηκε με την τηλεόραση για δηλώσεις, έβγαλε τηλεφωνικά τους ρεπόρτερ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για τις εκτιμήσεις των κομμάτων και συνδέθηκε με .έναν επικοινωνιολόγο για να αναλύσει τα της τηλεμαχίας. Σε γενικές γραμμές καλή δουλειά.

Η Real FM μάλλον αποφάσισε να κρατηθεί μακριά από αποτιμήσεις για το ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις, δεν είχε σχόλια συντακτών του (τουλάχιστον για μια ώρα μετά την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ), δεν είχε προγραμματίσει κάποια σχετική εκπομπή και έδωσε μικρόφωνο στους ακροατές μέσω της καθημερινής βραδινής εκπομπής του Κωνσταντίνου Λαβίθη (Ανεμολόγιο).

Αντίθετα στο Βήμα δεν απέφυγαν να ανακηρύξουν κερδισμένους και χαμένους. Μάλιστα ο Χιώτης έβγαλε και αποτελέσματα ηλεκτρικού γκάλοπ του σταθμού, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο αναδείκνυε κορυφαίο κερδισμένο με 42% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (σιγά μην και δεν τον έβγαζε πρώτο!) Στις εκτιμήσεις των περισσότερων δημοσιογράφων (Νότης Παπαδόπουλος, Ραβανός, Προβατάς κλπ) χαμένος ήταν ο Λαφαζάνης, ο Τσίπρας, φυσικά και ο Καμμένος που, κατά τον Προβατά, εξετέθη διαβάζοντας μια επιστολή-τρολιά και υποστηρίζοντας ψευδώς ότι δεν υπάρχει καταδικαστική δικαστική απόφαση σε βάρος του.