Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ήξερε και δεν έλεγε ο Παπαχελάς

Βράδυ Δευτέρας, στο τηλεοπτικό δελτίο του Σκάι, που μεταδίδεται και ραδιοφωνικά, ο Αλέξης Παπαχελάς καλείται από τη Σία Κοσιώνη να σχολιάσει την απροσδόκητα μεγάλη σε έκταση νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σχολιαστής αδίστακτα παραδέχεται ότι «εμείς ξέραμε – όταν λέω ‘‘εμείς’’ εννοώ τη δημοσιογραφική πιάτσα (διευκρίνισε) – ότι η διαφορά θα ήταν της τάξεως των 2-3 μονάδων». Ώστε ήξερε ο Αλέξης όταν ακριβώς τέσσερις μέρες πριν, την Πέμπτη, από το ίδιο μικρόφωνο σχολίαζε το προβάδισμα μισής μονάδας που έδινε τότε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Νέα Δημοκρατία. +/- Δείτε τη συνέχεια

Και μας έλεγε, μάλιστα, πόσο καλά τα καταφέρνει ο Μεϊμαράκης, δηλαδή ο «άνθρωπος που τον έβαλαν στη Νέα Δημοκρατία για να χάσει από τον Τσίπρα», εννοώντας να αναλωθεί (θυμηθείτε διαβάζοντας εδώ). Ήξερε, λοιπόν, πολύ καλά ο Παπαχελάς και «η δημοσιογραφική πιάτσα» τι «έπαιζε» με τις δημοσκοπήσεις. Όπως ήξερε και Μεϊμαράκης, που αποκαλούσε τον Τσίπρα «ψευτράκο» αλλά συνελήφθη ψευδόμενος.
Στο δελτίο του Σκάι της Δευτέρας μάθαμε και κάτι άλλο – αυτό από τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη, υπεύθυνο των ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που τροφοδοτούσε σε ολόκληρη τη προεκλογική περίοδο με προβλέψεις το κανάλι. Ότι στις δημοσκοπήσεις πρέπει να μάθουμε – είπε – να ζούμε με την αβεβαιότητα όπως μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς. Για την οποία αβεβαιότητα, προφανώς δεν είχε ενημερώσει τον Παχελά. Και τον άφησε να ζει με τη βεβαιότητα που - και αυτός - έκρυβε.