Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλεκτροσόκ στην ΕΠΟ!

Πέρασαν τέσσερις μέρες από τη νέα ποδοσφαιρική ταπείνωση, με την ήττα της Εθνικής από τη Φινλανδία, και δεν ακούστηκε καμιά πιστολιά παραίτησης από την ΕΠΟ. Παραίτηση! Τι σημαίνει γι’ αυτούς; Πώς μεταφράζεται; Πότε τη διανοήθηκαν – ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη τους απηύθυνε ευθείες, καραμπινάτες κατηγορίες; Στου Γουδή ο περιβάλλων χώρος γέμισε άμμο και κάποιοι χώνουν όλο και πιο βαθιά τα κεφάλια τους: δεν βλέπουν, δεν ακούνε και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλάει για επικείμενο οργανωτικό ηλεκτροσόκ (το οποίο, λέω εγώ, δεν χρειάζεται η ομάδα, αλλά η ίδια η Ομοσπονδία!) και με τις δηλώσεις του προκαλεί: +/- Δείτε τη συνέχεια

Τον ρωτούν για την τύχη που έχει (δήθεν) εγκαταλείψει την Εθνική και αρπάζει την ευκαιρία: «Και στα προηγούμενα παιχνίδια που δεν είχαμε επιτυχία το ίδιο συνέβη». Δηλαδή στο κατά Γκιρτζίκη κεφάλαιο της Ιστορίας, φταίει η τύχη που η Εθνική στα χέρια του, και στα χέρια του ομογάλακτου προηγούμενου, έγινε η ομαδούλα για την κάθε Φινλανδία και τα κάθε Φερόε.

Μάλιστα για να ψηλώσει λίγο τη «δική» του καθημαγμένη Εθνική, επιχειρεί εμμέσως να κοντύνει τη θρυλική Εθνική τής μεγαλύτερης στα ποδοσφαιρικά χρονικά έκπληξης: «Κάπως έτσι κερδίζαμε και παλιά, αλλά δεν μας θέλει», λέει και αγνοεί ότι το αγωνιστικό άρωμα που ανάδιδε εκείνη ομάδα δεν έχει καμιά σχέση με τη τηγανίλα που διαχέεται από την τωρινή. Μιλάμε για προσέγγιση καφενείου όταν οι καφενόβιοι – οι αραχτοί αναλυτές θαμώνες – έβαλαν κατά του Ρεχάγκελ, προσπαθώντας να πείσουν, και να πειστούν, πως η εκπληκτική δεκάχρονη πορεία οφειλόταν σε μεγάλο ποσοστό στην τύχη.

 Είναι άδικο για τη θρυλική ομάδα του 2004 να συγκρίνουμε τη σημερινή Εθνική ποδοσφαίρου με την Εθνική μπάσκετ που παλεύει αυτές της ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αλλά με τόσο μεγάλη η διαφορά συναισθημάτων που προκαλούν οι δυο ομάδες δεν ξεφεύγεις από τον πειρασμό να τις βάλεις σήμερα αντικριστά στα τάσια της ζυγαριάς. Η μία ζωντανή, με παλμό και φλόγα. Η άλλη χωρίς σφυγμό, που αντί για φλόγα έχει φλεγμονή ηττοπάθειας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σχόλιο παραδόθηκε για σελιδοποίηση πριν από τον χθεσινοβραδινό αγώνα στο Βουκουρέστι. Για όσα γράφονται πιο πάνω, μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμά του.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)