Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Μέγας είσαι Μάρκο Σίλβα!

Ίσως αδικήσω τους παίκτες του Ολυμπιακού που χθες το βράδυ κατέθεσαν και την ψυχή τους στο χορτάρι του Εμιρέιτς, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τους νίκες, όμως δεν μπορώ να μη σταθώ στον Μάρκο Σίλβα. Ο τύπος ξέρει εκατό καντάρια μπάλα. Φάνηκε από το ματς της 1ης αγωνιστικής με τη Μπάγερν (κι ας έληξε 0-3), αλλά στο Λονδίνο το κατάλαβε και ο πλέον άσχετος: Ο Πορτογάλος σχεδίασε την τακτική του ακριβώς όπως ένας μεγάλος στρατηγός πριν τη μεγαλύτερη μέρα του πολέμου. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ας μη ξεχνάμε πως η Άρσεναλ καιγόταν για τη νίκη μετά το κάζο της πρεμιέρας στο Ζάγκρεμπ: Έξω ο Μαζουακού, αριστερά ο Σαλίνο για μεγαλύτερη αξιοπιστία αμυντικά, μέσα ο Σεμπά για να κλείνει με τα τρεξίματά του τους διαδρόμους, στην ευθεία με Σεμπά, Κασάμι και Καμπιάσο ο Πάρντο. Κι ο Φορτούνης σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο να «κόβει και να ράβει».

Οι γραμμές πολύ κοντά, το τρέξιμο αδιάκοπο, η συγκέντρωση μεγάλη και το τελικό αποτέλεσμα απόλυτη δικαίωση του Μάρκο Σίλβα και των παικτών του. Το γεγονός πως οι τρεις πρώτοι σε τρεξίματα παίκτες του αγώνα ήταν οι χαφ του Ολυμπιακού (Κασάμι, Καμπιάσο, Πάρντο) εξηγεί απόλυτα το δίκαιο της Ερυθρόλευκης επικράτησης.

 Το πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Πορτογάλος φάνηκε τόσο στην κομπίνα του πρώτου γκολ, όσο και στην αλλαγή του Ιντέγιε, αλλά κυρίως έχει φανεί με τον τρόπο που διαχειρίζεται το υλικό του. Θυμηθείτε: Ο Κασάμι ήταν προς πώληση και τώρα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Ο Σαλίνο ήταν χαμένος και, πλέον, αποδεικνύεται «κλειδί». Κι ο Φορτούνης; Μάλλον θα είναι η επόμενη μεγάλη πώληση στο λιμάνι, τώρα που ο Θρύλος βαδίζει ολοταχώς προς τους «16».

Γιάννης Μηνδρινός
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)