Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αλέξης Σπυρόπουλος: «Δεν μιλάω, δεν είναι σόου η δουλειά μου»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ SDNA - «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»

Στη δημοσιογραφική πιάτσα ο Αλέξης Σπυρόπουλος αποτελεί το πρόσωπο των ημερών. Γιατί η απόλυσή του από τον ΟΤΕ TV ήταν ηχηρή είδηση που ξεπερνούσε σε ενδιαφέρον (και σημασία) τα του κλάδου μας. Αλλά και γιατί η επαγγελματική του ποιότητα τον έχει καταξιώσει ΚΑΙ στα μάτια του σιναφιού. Συνάδελφοι, διευθυντικά στελέχη Μέσων, αρχισυντάκτες και φίλοι τον προτρέπουν να μιλήσει για τις πραγματικές αιτίες τής απομάκρυνσής του από το συνδρομητικό κανάλι, του οποίου ήταν από τους κορυφαίους συντάκτες. Αλλά εκείνος αρνείται να αναφερθεί στο παρασκήνιο αυτής της δυσάρεστης επαγγελματικής του εξέλιξης. Αρνείται και δημοσίως και κατ’ ιδίαν όπως έκανε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν παρευρέθηκε με πολύ κόσμο από τον δημοσιογραφικό χώρο, στο 40ήμερο μνημόσυνο για τον σπουδαίο συνάδελφο και αγαπημένο φίλο, τον Γιάννη Ξενάκη. Ουδέν σχόλιο από το στόμα του. +/- Δείτε τη συνέχεια

Δεν μίλησε καν και στη δική του σημερινή εκπομπή στον Σπορ FM. Το ξέκοψε με λίγα λόγια: «Δεν θα πω τίποτα περισσότερο για τη γνωστή υπόθεση. Υπάρχει ένα κείμενο αναρτημένο και το οτιδήποτε που θα μπορούσα να πω είναι αυτό. Μην το κουράζουμε και πολύ».

Το κείμενο στο οποίο αναφέρεται, αναρτήθηκε χθες sdna.gr, όπου αρθρογραφεί και, μάλιστα, εικάζεται ότι ένα από τα τελευταία άρθρα του σε αυτό το σάιτ, έγινε η αφορμή για την οριστική ρήξη των σχέσεών του με τον OTE TV (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Harddog για το τι έγραψε σάιτ ο Α.Σ. και τι προηγήθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο). «Ο δημοσιογράφος κάνει τη δουλειά του. Δεν κάνει…δηλώσεις για τη δουλειά του», αναφέρει στο άρθρο του ο Αλέξης και προσθέτει πως δεν υπάρχει λόγος «να κάνει ο δημοσιογράφος τη δουλειά του δημόσιο θέαμα. Δεν είναι σόου».

Με το κείμενό το ο Σπυρόπουλος δείχνει για μια ακόμα φορά το ήθος και την ποιότητά του. Παραμερίζει τα συναισθήματά του και επιμένει να μην μιλάει για κάτι προσωπικά οδυνηρό: «Δεν πρόκειται να κάνω κουτσομπολιό ένα επαγγελματικό ζήτημα από τα πολλά που έχω αντιμετωπίσει και διαχειριστεί σε διαδρομή 33 ετών».

Εξαιρετικός στις μεταδόσεις, στα κείμενά του αλλά και στην αντίδρασή σου σε μια δύσκολη επαγγελματική στιγμή. Εξαιρετικός και έξυπνος. Λέει πολύ περισσότερα με την αξιοπρεπή στάση του.