Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Λοβέρδος, ο Ολυμπιακός, το ξύλο, οι αστυνομικοί και τα ανέκδοτα

Η ζημιά για τον Ολυμπιακό από την ήττα της Τετάρτης είναι μικρή, η πίκρα μεγαλύτερη. Μηδέν οι βαθμοί στην πρεμιέρα, αλλά ήταν μια προϋπολογισμένη απώλεια. Προϋπολογισμένη δεν ήταν η θετική εκκίνηση της Ντιναμό με τη νίκη επί της αλλοπρόσαλλης Άρσεναλ. Αλλά και πάλι ο δρόμος είναι μπροστά και οι προκλήσεις επίσης. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει το υλικό, τον προπονητή, την οργάνωση και τις προϋποθέσεις για να πάρει αυτό που θέλει στη συνέχεια. Το κυριότερο: μαζί με όλα αυτά έχει τη σοβαρότητα που δεν έχει η κοινή, αλλά και η «επώνυμη», γνώμη. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο Σίλβα ψιθυριστά ή φωναχτά βάλλεται – και αν δεν βάλλεται επιτιμάται – γιατί… υπερεκτίμησε, λέει, την Μπάγερν, την έπαιξε κλειστά, κράτησε πιο πίσω τον Τσόρι, έβαλε αργά τον Φορτούνη. Κριτικές που δεν απέχουν πολύ σε σοβαρότητα από την πρόβλεψη για νίκη 5-0 που έπαιξε στο στοίχημα επώνυμος οπαδός, αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι του Ολυμπιακού που πόνταραν σε σκέτο «άσσο» μαζί με μεγάλα σκορ.

Αλλά ο κόσμος είναι κόσμος. Βάζει πινελιές γραφικότητας στο πιο ωραίο άθλημα και το ομορφαίνει περισσότερο, το δροσερεύει. Εδώ κοτζάμ πανεπιστημιακός, όχι απλώς πινελιά έβαλε, αλλά έριξε ολόκληρο μπουγέλο με μπογιά στην ποδοσφαιρική γραφικότητα με μια ανάρτησή του στο Twitter: «Χάσαμε από μία στραβοκλωτσιά κι από ένα γκολ που δεν έβαλε ο Σαλίνο», ήταν η κριτική προσέγγιση από τον μέγιστο ποδοσφαιρικό αναλυτή Ανδρέα Λοβέρδο.

Δεν πειράζει, στο ποδόσφαιρο τα ανέκδοτα – ακόμα και από έναν πανεπιστημιακό –δεν είναι βλαβερά. Στην πολιτική είναι. Και εκεί ο Λοβέρδος έχει πει ολέθρια ανέκδοτα. Κορυφαίο το «οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας», που εξέμεσε για τους ηλικιωμένους συνταξιούχους.

Τελειώνοντας: Έγραψα για ανέκδοτα και θυμήθηκα εκείνο με την ιδανική σύνθεση παραγόντων στην κόλαση και στον παράδεισο. Ιδού:

Ο παράδεισος με Γάλλο μάγειρα, Γερμανό μηχανικό, Ιταλό εραστή, Ελβετό διοικητικό και Άγγλο αστυνομικό. Η κόλαση με Άγγλο μάγειρα, Γάλλο μηχανικό, Ελβετό εραστή, Ιταλό διοικητικό και Γερμανό αστυνομικό. Μετά το άγριο ξύλο που έφαγαν από τους ροπαλοφόρους ένστολους οι οπαδοί της Μπάγερν στο Φάληρο (δείτε εδώ), ο ρόλος του αστυνομικού αλλάζει στο ανέκδοτο. Ποιος Γερμανός; Τον παίρνει Έλληνας!

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής με τίτλο «Έχει όλες τις προϋποθέσεις»)