Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η κάθαρση ταξιδεύει (και εμείς συνηθίσαμε το δηλητήριο: άτρωτοι...)

Εξοικείωση! Μια λέξη για όσα λέγονται, γράφονται, ακούγονται, εκτοξεύονται, κραυγάζονται για τον βούρκο που περιβάλλει, χρόνια τώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξοικείωση γιατί μας τα 'παν κι άλλοι. Αντιπροχθές ο πρώην διαιτητής Ποντίκης (με εκείνη τη συνέντευξη-κεραυνό στον Θάνο Μπλούνα που ξεχάστηκε), προχθές ο Ντέμης, χθες ο Βελλής, ο Καπό, ο Σίλντενφελντ, ο Καλαϊτζίδης, ο Κωστούλας, σήμερα ο Κατσουράνης. Μικρή σημασία έχει ποιος και τι θα αποκαλύψει αύριο. Καμιά εντύπωση, καμιά αίσθηση. Συνηθίσαμε να ακούμε, συνηθίσαμε στην απάθεια, πάψαμε να εκπλησσόμαστε. Εξοικείωση! +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο Κώστας Κατσουράνης έχει ζήσει πολλά χρόνια από μέσα το θηρίο γι' αυτό γνωρίζει τη μυρωδιά των σπλάχνων του και ξέρει τι λέει. Αυτό που δήλωσε χθες στο Contra.gr είναι εντυπωσιακό, αλλά όχι περισσότερο από όσο ήταν εκείνο που είπε το 2011 ο Ντέμης Νικολαΐδης χωρίς να συμβεί τίποτα.
** Τι είπε ο Κατσουράνης; Ότι στην Ελλάδα υπάρχουν κατευθυνόμενοι διαιτητές που έχουν θεό το χρήμα. «Ο ίδιος διαιτητής μας έπαιζε 100% τη μία σεζόν και 200% κόντρα την επόμενη».
** Τι είχε πει ο Νικολαΐδης πριν από τέσσερα χρόνια δημοσίως, στην κάμερα; Ότι άνθρωπος του συστήματος «επί τρεις ώρες έκανε βόλτες μπροστά μου και μου περιέγραφε πώς από το 1996 ως το 2003, ενώ έπαιζα δηλαδή, στηνόταν το πρωτάθλημα». 

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση δυο ποδοσφαιριστές με γνώση και πείρα τόλμησαν και μίλησαν, όπως πολλοί άλλοι, αλλά τα λόγια τους έπεσαν στη θάλασσα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, η κοινωνία, η Πολιτεία πίνουν το δηλητήριο και δεν αντιδρούν – ούτε παθαίνουν τίποτα. Ο απόλυτος μιθριδατισμός.. Εξοικείωση!

Βέβαια, η Δικαιοσύνη, λένε, προχωράει για να καθαρίσει τη γάγγραινα. Είναι ίδια Δικαιοσύνη που είχε αρχίσει να την καθαρίζει το 2011, αλλά ακόμα παραμένει με το νυστέρι μετέωρο. Θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει και πώς θα πορευτούμε. Προς το παρόν το καράβι της κάθαρσης βρίσκεται σε συνεχή ωκεανοπλοΐα και δίνει την αίσθηση πως κάνει ένα ταξίδι που δεν θα καταλήξει σε λιμάνι. Μακάρι τα ραντάρ των αισθήσεων να κάνουν λάθος.

 Διον. Βραιμάκης
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport του Σαββάτου)