Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τα παιδιά του Χαρδούβελη, η μαμά της Βαλαβάνη και εμείς οι άλλοι

ΑΥΤΟΙ: Ο Χαρδούβελης έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό και αμάρτησε για τα παιδιά του.
ΕΜΕΙΣ: Βγάζουμε τα ίδια μας τα παιδιά στο εξωτερικό για να σωθούν από την ανεργία
ΑΥΤΟΙ: Η Βαλαβάνη αμάρτησε – η φέρεται να αμάρτησε – για τη μαμά της, που σήκωσε διακόσιες χιλιάδες ευρώ από την τράπεζα γιατί ήταν οικονομίες μιας ζωής και έπρεπε να τις σώσει.
ΕΜΕΙΣ: Οι δικές μας μαμάδες ίδρωσαν το ίδιο ή και περισσότερο στη ζωή τους, αλλά πασχίζουν να σώσουν όχι τα ευρώ του ιδρώτα τους – που δεν υπάρχουν – αλλά την καθημερινή κατσαρόλα στην κουζίνα τους με την πελεκημένη σύνταξη των πεντακοσίων.
ΑΥΤΟΙ: Δηλώνουν με κυνικό ξιπασμό «έχω τραβήξει όλα τα λεφτά μου από τις ελληνικές τράπεζες», όπως η Μιράντα Ξαφά (Ελληνίς!) πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.
ΕΜΕΙΣ: Αρμέγουμε στάλα, στάλα τα ΑΤΜ και κατεβάζουμε πενηντάρικα από τον μισθό, τη σύνταξη ή τις οστεώδεις οικονομίες μας. +/- Δείτε τη συνέχεια

ΑΥΤΟΙ: Αναγγέλλουν ότι θα πάρουν όλα τους τα λεφτά από την τράπεζα «να μη μου τα φάει ο Σύριζα και ο Βαρεμένος», όπως δήλωνε ο Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, προτρέποντας εμμέσως σε ένα σαρωτικό bank run που θα ισοπέδωνε την Ελλάδα.
ΕΜΕΙΣ: Αφήσαμε τα λιγοστά λεφτά μας στη θέση τους όταν βγήκε ο Σύριζα και αντισταθήκαμε στον πανικό που μας χορηγούσαν σε ενέσιμη μορφή – κατευθείαν στο κρανίο.
ΑΥΤΟΙ: Κάποιοι σοβαροί και δημιουργικοί. Κάποιοι επικίνδυνα γελοίοι, επιβραβεύονται εκλογικά για τη γελοιότητά τους.
ΕΜΕΙΣ: Ξέρουμε ότι θα συνεχίσουμε αναγκαστικά με πολικούς οι οποίοι έχουν διαρρήξει δια βίου τις σχέσεις τους με τη σοβαρότητα. 
ΑΥΤΟΙ: Λαδώνονται και κάποιοι (ελάχιστοι) πάνε φυλακή, ενώ κάποιοι (πολλοί) κυκλοφορούν ελεύθεροι και προστατευμένοι στη Γερμανία ή, ακόμα, και στη Ελλάδα ομολογώντας ότι τα πήραν μεν, αλλά για το κόμμα.
ΕΜΕΙΣ: Μπορεί και να συλληφθούμε, και να μας αφαιρεθεί το δίπλωμα, επειδή μεταφέραμε τέσσερις τυρόπιτες χωρίς παραστατικά – όπως έγινε παλιότερα με επαγγελματία στη Λάρισα.
ΑΥΤΟΙ: Θα είναι πάντα, έτσι ή αλλιώς, καθεστώς.
ΕΜΕΙΣ: «Του 2000 οι εκδρομείς, απόμακροι εξ αρχής (…) ανήλικοι διαρκώς, μα κι απ' το καθεστώς, αμόλυντοι ευτυχώς», όπως θα έλεγε σε μια ετεροχρονισμένη εκδοχή τού στίχου του ο μεγάλος Διονύσης Σαββόπουλος.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης με τίτλο «Εμείς και αυτοί»)