Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σκοτωμός; Για κανέναν κερατά!

Σήμερα πρέπει να είναι μέρα σιωπής. Θα πρότεινα αυτό το μονόστηλο σχόλιο στη δεύτερη σελίδα να μείνει λευκό, με ένα μόνο υστερόγραφο σε όσα δεν θα γράφονταν: «Ραντεβού τη Δευτέρα, εν ειρήνη». Και με δουλειά. Πολλή δουλειά από όλους.
Η σκέψη μού πέρασε σαν σφαίρα στην άκρη των μαλλιών μου και έφυγε. Ανοησία της στιγμής. Άσε που με ανατρίχιασε κομματάκι γιατί θυμήθηκα ότι πριν από κάμποσα χρόνια, όταν έφυγε από τη ζωή ο τακτικός αρθρογράφος της Αθλητικής Ηχούς, ο Κώστας Κυριαζής, η στήλη του έμεινε λευκή για μία ημέρα, με τη σημείωση: «Τον χώρο αυτό εκόσμησε η πένα τού…» κλπ. Νομίζω πως ήταν ιδέα Γιάννη Μηνδρινού (ελπίζω να μη χρειαστεί να την ξαναέχει εδώ!) +/- Δείτε τη συνέχεια

Αλλά δεν του ζητάω να μου την επιβεβαιώσει για να μη χαλάσει τον συνειρμό. Είναι, άλλωστε, παμπάλαια αρχή της δημοσιογραφίας (που υποφέρει αυτές τις μέρες) το «μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία». Λοιπόν, τι λέγαμε; Για το δημοψήφισμα που έχει διαιρέσει αναπόφευκτα την Ελλάδα. Και μαζί συνάπτει ετερόκλητες συμμαχίες, κάνει τα ετερώνυμα να έλκονται και φέρνει σε συστράτευση ακόμα και αντίπαλους ποδοσφαιρικούς συνδέσμους οπαδών, αν κρίνω από ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο facebook! Μια διχόνοια που ενώνει…

Τέλος πάντων, οι ώρες και οι μέρες είναι κρίσιμες και θα σημαδέψουν όχι μόνο το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Γι’ αυτό, προσωπικά (όση σημασία μπορεί να έχει για τον αναγνώστη το τι κάνω εγώ) δεν συζητώ, δεν αναρτώ απόψεις στο fb και δεν λέω τι θα ψηφίσω – τουλάχιστον σε ανθρώπους που ξέρω ότι θα στενοχωρήσω. Γιατί δεν αξίζει να σκοτωθούμε μεταξύ μας για κανέναν κερατά – και όπου «κερατά» εννοώ ξένους. Σκοτώθηκαν (και) για χάρη τους οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Έχουμε πληρώσει, έχουμε ξεπουλήσει σε αίμα. Δώσαμε!

Εν κατακλείδι: Πηγαίνοντας στην κάλπη, ξέρω ότι αυτό που θα κάνω αύριο δεν είναι πρόβα για να δοκιμάσω την επόμενη φορά κάτι άλλο. Είναι παράσταση. Άλλωστε γενικά η ζωή δεν έχει πρόβες. Ούτε επαναλήψεις.
Τα λέμε από βδομάδα. Εν ειρήνη.

Διονύσης Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport τους Σαββάτου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
1) Στο καλό και να μας γράφετε. Γιάννης Μηνδρινός
2) Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν ανελέητα. Πού υπάρχουν καταφύγια. Harddog
3) Πώς γίναμε έτσι; Πώς μας κατάντησαν έτσι; Διον. Βραϊμάκης
4) Μεγαλύτερη αξία στη ζωή έχει να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος Μαρία Δεδούση
5) Ο πάτος της δημοσιογραφίας Harddog
6) Δύο ΟΧΙ=Μια φέτα ζαμπόν Νίκος Σαρίδης