Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η βαθιά νύχτα της Εθνικής του Γκιρτζίκη

Με μανούβρες, ελιγμούς, ανακοινώσεις παραίτησης και ανακοινώσεις ανάκλησης, δεν σώζεται η Εθνική που έχει πέσει σε βαθιά νάρκη – στα όρια της αφασίας. Είναι ολοφάνερο, ότι η πρεμούρα Γκιρτζίκη να δει και να μιλήσει με τον Μαρκαριάν πέτυχε τον προφανή στόχο. Δηλαδή την ανακοίνωση του Ουρουγουανού που καθαρίζει τον πρόεδρο από τις κηλίδες των ευθυνών του για τον κατάντημα της Εθνικής και της νέας κρίσης που περνάει. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τον κύριο Γκιρτζίκη και τους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να εργαστώ», λέει ο Μαρκαριάν, αλλά οι κηλίδες δεν φεύγουν με ένα ντουζάκι. Όπως και η παρθενία δεν επανέρχεται με την παρθενορραφή. +/- Δείτε τη συνέχεια

Η Εθνική – η μεγάλη Εθνική του Ότο και του Φερνάντο – έχει βιαστεί από ένα συνεχές, αδιάκοπο ανακάτεμα που άρχισε η ΕΠΟ τού Σαρρή και συνεχίζει με συνέπεια η ΕΠΟ τού Γκιρτζίκη. Οι δυο πρόεδροι – με ό,τι πρεσβεύουν – είναι δίδυμοι εγκέφαλοι, εκπαιδευμένοι στις ανατινάξεις της ηρεμίας.

Ο Σαρρής μπήκε και άλλαξε έως και τις ταπετσαρίες της Εθνικής. Την οποία παρέδωσαν στους «κουμπάρους» και στις παραπλανητικές τακτικές. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι τις προσλήψεις των προπονητών των «μικρών» εθνικών ομάδων τις έκανε ο Ρανιέρι, αλλά ο Ιταλός τους έβγαλε ψεύτες.

Τώρα ο Μαρκαριάν μέσα σε 48 ώρες αλλάζει την ανακοίνωση παραίτησης με αγιογράφηση του Γκιρτζίκη και της ΕΠΟ. Αλλά οι εντυπώσεις παραμένουν. Γιατί η Εθνική έχει γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο. Όπου ο Διευθυντής Εθνικών ομάδων δεν μετέχει σε κρίσιμες συζητήσεις, ο βοηθός προπονητή φέρεται να είναι στα μαχαίρια με τον προπονητή και ο προπονητής καρφώνει τους άμεσους συνεργάτες του γράφοντας ότι «δυστυχώς βρήκα εμπόδια από ανθρώπους που δεν ανέμενα».

Αν ο Γκιρτζίκης πιστεύει ότι η ανακοίνωση Μαρκαριάν τον βγάζει λάδι, τότε είναι μακριά νυχτωμένος σε αυτή τη μεγάλη, παγωμένη, νύχτα της Εθνικής.
ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: Το ελληνικότατο «δεν μασάω τα λόγια μου» της ανακοίνωσης Μαρκαριάν ποιος του το έμαθε ή ποιος του το έγραψε;

Διον. Βραϊμάκης 
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)