Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο Καπίνο και οι… Καπίνοι της πολιτικής (Αγάτσα, Μπίστης και λοιποί)

Ο Καπίνο φόρεσε προχθές φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν θα το έλεγες «ιστορική στιγμή» γιατί έχουν προηγηθεί πάμπολλες αντίστοιχες που έχουν μπει στις υποσημειώσεις της Ιστορίας. Αλλά να που το Ανώτατο Διδικτυακό Δικαστήριο του Facebook τον έχει καταδικάσει για εσχάτη προδοσία. Υποθέτω ότι η «εκτέλεση» θα γίνει τον Νοέμβριο, στο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεωφόρου. Τα πειστήριο της «προδοσίας» κυκλοφόρησε από την πρώτη στιγμή στο ίντερνετ: ένα βίντεο-λούπα που τον δείχνει ξανά και ξανά να φιλάει το τριφύλλι της φανέλας.
 Προσωπικά είμαι με τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Καπίνο και τον κατανοώ.
Όπως ήμουν με τον Μανωλά. +/- Δείτε τη συνέχεια

Όπως ήμουν με τον Κυράστα, τον Γαλάκο, τον Αποστολάκη – όλους εκείνους που άλλαξαν από το κόκκινο στο πράσινο.
Όπως κατανόησα τον Αντωνιάδη που στα ποδοσφαιρικά του γηρατειά δοκίμασε την τύχη του στον Ολυμπιακό.
Όπως δικαιολόγησα τον γυρολόγο Τάσο Μητρόπουλο και, ακόμα, όπως είδα με ευμένεια δυο από τις υψηλότερες συλλογικές σημαίες στην αθλητική ιστορία, τον Δομάζο και τον Σαραβάκο που «κιτρίνισαν» για ένα φεγγάρι, αλλά επέστρεψαν στο λίκνο τους.

Οι ποδοσφαιριστές αλλάζουν γιατί είναι επαγγελματίες, οι οπαδοί μένουν σταθεροί γιατί είναι ιδεολόγοι – παντού και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και αντιδρούν είτε με αποδοκιμασίες είτε πετώντας… γουρουνοκεφαλές όπως στην περίπτωση του Φίγκο.

Είμαι με όλα αυτά τα παιδιά των αγωνιστικών χώρων που αναζητούν το καλύτερο στην καριέρα και στη ζωή τους. Δεν λέω ότι εκμαυλίζονται. Αυτό γίνεται στη Βουλή, στην πολιτική, στις ιστορικές Αποστασίες. Εκεί δεν συμφωνώ.

Δεν συμφωνώ με το «πάω από εδώ και από εκεί» για να επιβιώσω πολιτικά. Δεν συμφωνώ με τους Μπίστηδες, τους Πλεύρηδες, τους Γεωργιάδηδες και τους Ψαριανούς που γίνονται πολιτικές μελισσούλες και πετάνε από κομματικά άνθη σε κομματικά μπουμπούκια. Δεν συμφωνώ με Άριες Αγάτσες που εκλέγονται με το Πασόκ, προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία και μετά γίνονται πρώτα πρόσωπα στην οθόνη της ΕΡΤ που αναστήλωσε ο Σύριζα.

Δεν συμφωνώ με αυτούς που έχουν στο πολιτικό τους άλμπουμ φωτογραφίες υπερηφάνειας με τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον Αντώνη Σαμαρά – αλλά δεν θα τους πάει άσχημα να βγάλουν και μία με τον Τσίπρα. Για το φέιγ βολάν στον επόμενο προεκλογικό τους αγώνα.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου)