Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο Νίκος Ασημακόπουλος συντονιστής στο συνεταιριστικό idreamteam.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ 

Μολονότι η προβολή της νέας διαδικτυακής προσπάθειας ήταν (εκ των πραγμάτων) περιορισμένη, το idreamteam.gr έτυχε θερμής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό και με το ξεκίνημα ξεπέρασε γρήγορα τις δέκα χιλιάδες μοναδικές επισκέψεις, συνεχίζοντας και τα επόμενες ημέρες την ανοδική του πορεία.
Το πρώτο συνεταιριστικό αθλητικό σάιτ που «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο την περασμένη Πέμπτη, ξεχωρίζει για τη θεματολογία του, τη σωστή γραφή – πράγμα αυτονόητο μεν, αλλά όχι εξασφαλισμένο στις ιντερνετικές εκδόσεις – την αρθρογραφία και την προέκταση των γεγονότων. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το idreamteam.gr είναι μια ιδέα που υλοποίησε ο Βασίλης Βέργης συντονίζοντας την προσπάθεια για να οργανωθεί η δημοσιογραφική ομάδα και να στηθεί το σάιτ, αλλά δεν έχει την ευθύνη για τον καθημερινό δημοσιογραφικό συντονισμό, όπως ανακριβώς είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ σχετικά με τη λειτουργία του (διαβάστε εδώ για το εγχείρημα και τους συντελεστές του, όπως το παρουσίασε ο Harddog). Ο συντονισμός γίνεται από τον Νίκο Ασημακόπουλο (φωτο), που έχει και σχετική πείρα από τη συνεταιριστική Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως είναι γνωστό ο Ν.Α. αποχώρησε από την ΕΦ.ΣΥΝ ύστερα από ανοικτή αντιπαράθεση με τον διευθυντή της Νικόλα Βουλέλη (εδώ τα ρεπορτάζ, με τα σχετικά λινκ, όπως το διαβάσαμε στους Zoornalistas). Έτσι και αλλιώς, πάντως, το i-dreamteam δεν έχει διευθυντές και ιεραρχία στη στελέχωσή του. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές, η ελευθερία έκφρασης απόλυτη και ο αλληλοσεβασμός των συντελεστών του δεδομένος. Ο Νίκος Ασημακόπουλος απλώς φροντίζει για τη συντονισμένη δημογραφική λειτουργία, ενεργώντας ως συνεκτικός ιστός μιας πολυμελούς ομάδας δημοσιογράφων.

 ** Επισκεφθείτε από εδώ το idreamteam.gr