Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δημοσιογράφοι στο facebook για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Τρία ποστ από το facebook συναδέλφων «της διπλανής πόρτας» που είναι για εμάς κάτι περισσότερο από διαδικτυακοί φίλοι:

«Είμαι τιμή μου»
Θεωρώ τίτλο τιμής και «παράσημο» στην καριέρα μου ότι ανάμεσα στις φωνές που είπαν την πρώτη καλημέρα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ήταν και η δική μου και ότι εκφώνησα το πρώτο δελτίο ειδήσεων.
Μιχάλης Λαδόπουλος +/- Δείτε τη συνέχεια«Η τρίτη μας ευκαιρία»
Υπήρξαν Έλληνες, και μάλιστα πολλοί, που μας πρόσφεραν "άφεση αμαρτιών" εκείνο το απόγευμα που το καθεστώς Σαμαρά "μαύρισε" τις οθόνες και τις ψυχές μας. Ήταν η "προίκα" μας, όταν όλα έδειχναν να καταρρέουν γύρω μας...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ξεπουλήσαμε ένα μέρος εκείνης της ψυχικής ενίσχυσης, συνεχίζοντας να ψάχνουμε όσα μας χωρίζουν από το διπλανό μας, κι όχι όσα μας ενώνουν.
ΕΥΤΥΧΩΣ, η "προίκα" εκείνη δεν έχει εξαντληθεί ακόμα. Είμαστε έτοιμοι, άραγε, ν' αξιοποιήσουμε την τρίτη ευκαιρία μας δίνεται;;; Να μας δω. Από αύριο.
Ηλίας Δρυμώνας 


«Η λογική του "χώθηκα" είναι πλέον έγκλημα»
Με το φτωχό μου το μυαλό: Υπήρξαμε ένα σωρό σκεπτόμενοι πολίτες, που θεώρησαμε εγκληματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ για πολλούς λόγους (λογική, αισθητική, κουλτούρα) Την ώρα που η ΕΡΤ ανοίγει και πάλι, για άλλους σημασία έχει ότι αποκαθίστανται οι εργαζόμενοι, για άλλους υπάρχει ελπίδα μιας πολιτισμικής ανάκαμψης. Σε κάθε περίπτωση δόθηκε ένα μάθημα σε εργαζόμενους και θεατές της ΕΡΤ. Η υπερφίαλη συντεχνιακή απομόνωση των πρώτων και η αδιαφορία των δεύτερων για το προϊόν που τους δινόταν, έκαναν ευάλωτη τη σχέση εργαζομένου και πελάτη και κατ' επέκταση και τη θέση τους.
Αν από σήμερα δεν αλλάξουν πράματα, προκοπή δεν βλέπουμε! Εμείς, οι συνδρομητές της ΕΡΤ πρέπει να απαιτούμε δημιουργικά. Και οι εργαζόμενοι να σεβαστούν τα προβλήματα της κοινωνίας! Μάλιστα ελπίζω ότι στις πρώτες μαζικές κινητοποιήσεις κατά των αντιλαϊκών μέτρων να είναι παρόντες και να μην γίνουν όργανο του νέου τους "ευεργέτη".
Η λογική του "χώθηκα" είναι πλέον έγκλημα! Άλλωστε δεν έχουν καμιά υποχρέωση στην Κυβέρνηση... "Αποκατάσταση αδικίας" ήταν! Αν φερθούν σαν ευεργετηθέντες, θα τους θεωρήσω αχάριστους απέναντι στους συνανθρώπους τους!
Καλή και δημιουργική δουλειά λοιπόν και όσοι βρέθηκαν σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο να συνέλθουν γρήγορα! Για να αγωνιστούν με τη σειρά τους να "αποκατασταθούν και άλλες αδικίες" γιατί είναι πολλές και αυτοί που δεινοπαθούν είναι εκατομμύρια ακόμα!
Δημήτρης Τσακίρης