Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ας μη σκοτωθούμε μόνοι μας, αυτοί ξέρουν καλύτερα να το κάνουν

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΑΚΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΛΑΦΥΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ

Σε αυτό το μεγάλο μακροβούτι που μας έχουν ρίξει, ήρθε η ώρα να ανεβούμε στην παγωμένη επιφάνεια ψάχνοντας ρωγμή στον πάγο για να ανασάνουμε. Πιστεύω βαθιά ότι θα τα καταφέρουμε. Όπως τα καταφέραμε πέντε χρόνια με τη μούρη να μας την τρίβουν στο χώμα. Πιστεύω ότι αυτός ο λαός έχει, εν τέλει, στην κοιλιά άντερα από χαλκό και στο όσχεο, στο σακούλι ανάμεσα στα πόδια του, μπάλες από ατσάλι.
Το τι θα ψηφίσει ο καθένας την Κυριακή είναι δικό του θέμα, απολύτως προσωπικό. Η απόφασή του θα είναι συνάρτηση με το πόσο στην άκρη των αντοχών του έχει φτάσει ο ίδιος, πόσο εμπιστεύεται αυτούς που τον κυβέρνησαν ή τον κυβερνούν, πόσο μπορεί να κάνει περίττωμα και να αφοδεύσει, κρατώντας την ψυχραιμία του, το διαβολικό υπομειδίαμα του Σόιμπλε, που αναδίδει μια αίσθηση βαθιάς μοχθηρίας, ή τις λιγδιασμένες μπούκλες του Ντάισελμπλουμ που χορεύουν αναπηδώντας όταν μας κουνάει στη μούρη το δάχτυλο. +/- Δείτε τη συνέχεια

Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια είναι ένας θύλακας φτώχειας στην Ευρώπη, με τον κίνδυνο να γίνει – σε οποιαδήποτε περίπτωση, έτσι ή αλλιώς – η βιτρίνα μιας κόλασης προς θέαση και μια κατεστραμμένη χώρα που θα περιφέρεται σαν λάφυρο προς παραδειγματισμό στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σεβαστό ό,τι ψηφίσει ο καθένας την Κυριακή. ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ. Αρκεί η απόφαση να είναι – και να μη νομίζει απλώς ότι είναι – δική του. Να την έχει πάρει ο ίδιος και όχι υποβολείς Κοινής Γνώμης, όχι κεκράκτες στην επιβολή κομματικών (και όχι μόνο) συμφερόντων.

Ας αποκλείσουμε για μια εβδομάδα από τη ζωή μας τις ενημερωτικές και ειδησεογραφικές εκπομπές, τους λόγους, τις ρητορείες, τα τσιτάτα, τα πάνελ. Όλα είναι φονικά της ψυχής. Χρόνια τώρα σταλάζουν το δηλητήριο, σαν το φαρμάκι στο αυτί του σαιξπηρικού βασιλιά. Και ας βάλουμε μόνοι ερωτήματα στον εαυτό μας απλουστεύοντας αυτά που μας υποβάλλουν. Λόγου χάρη τι σημαίνει όταν ακούς από ένα ισότιμο εταίρο τη φράση-ρόχαλο «the game is over»;

Τελειώνοντας: Ας μην σκοτωθούμε μεταξύ μας πριν μας σκοτώσουν – αυτοί ξέρουν καλύτερα να το κάνουν. Όπως ξέρουν ότι εφόσον σκοτώσουν πρέπει να απαλλαγούν από το τοξικό πτώμα. Και αυτό δεν θα τους είναι καθόλου εύκολο.

Διονύσης Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)