Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Όταν οι γραφικοί πράκτορες κινδυνολογούν

Ο… πολύς κ. Τόμσεν - αφού κλάφτηκε σαν μαθητούδι που τσακώθηκε με τον διπλανό του στο θρανίο, και ζήτησε από τη δασκάλα να του κάνει «ντα» - επιστρέφει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, από τις οποίες υποτίθεται… αποχώρησε, επειδή του αντιμίλησε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Νίκος Παπάς! Παλιά καραβάνα ο Γιουνκέρ άδειασε το ΔΝΤ με τον τρόπο του: την ώρα που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα «έσκουζαν» για το κακό που πάθαμε να διώξουμε το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντούσε «σιγά τα αίματα»… Την ώρα που ειδησεο-γραφικά πρακτορεία και γραφικοί πράκτορες κινδυνολογούν «αποκαλύπτοντας» ότι οι πιστωτές εξετάζουν χρεωκοπία της Ελλάδας -επειδή οι “Ελληνες είναι κακά παιδιά- η αντιπρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Bundesbank, προειδοποιεί έντρομη για «απρόβλεπτες επιπτώσεις σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». +/- Δείτε τη συνέχεια

Και δεν προειδοποιεί την Ελλάδα, αλλά τους δανειστές της… Την ώρα που το κανίς του Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ, γαβγίζει ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι σοβαρές, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, στέλνει το μήνυμα, και μάλιστα σε συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο, ότι «θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από τα χέρι μας για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Μην υποτιμάτε τις επιπτώσεις για την Ευρώπη, αν δεν επιτύχουμε. Για το λόγο αυτό, ελπίζω να μην αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

** Από άρθρο της Κατερίνας Ακριβοπούλου στο altsintiri.gr. Διαβάστε εδώ τη συνέχεια με το εξαιρετικό ενδιαφέρον. Φυσικά, τα περισσότερα από τα στοιχεία που παραθέτει, αγνοήθηκαν ή θάφτηκαν σε... απρόσιτα σημεία εκδόσεων και σάιτ.