Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

«Επικίνδυνες» καθυστερήσεις

Οι μέρες περνούν και οι φίλοι του Ολυμπιακού μάταια περιμένουν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου προπονητή της ομάδας. Υποτίθεται πως η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ έχει δώσει διορία μέχρι την Δευτέρα στον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας και να έρθει στον Πειραιά, ωστόσο τα τελευταία ρεπορτάζ από την Πορτογαλία αναφέρουν πως είναι πιθανό ο φιλόδοξος τεχνικός να μην πατήσει ποτέ το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κι αν υπάρξει εμπλοκή, προφανώς θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση στην επιλογή του και την ανακοίνωση τού νέου «αφεντικού» στον πάγκο των πρωταθλητών. +/- Δείτε τη συνέχεια

Είναι αλήθεια πως η ηγεσία του Ολυμπιακού δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες καθυστερήσεις. Τα τελευταία χρόνια συνήθως εντοπίζει νωρίς τους στόχους της και πριν βγει το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου έχουν πέσει και οι υπογραφές στα συμβόλαια.
Αν ρίξει κάποιοςμια ματιά στο πότε ανακοινώθηκαν οι προπονητές της ομάδας την τελευταία δεκαετία, εύκολα θα το διαπιστώσει . Είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρείται μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση και οι φίλοι του Ολυμπιακού αναρωτιούνται «γιατί».

Μια λογική εξήγηση είναι πως το διαζύγιο με τον Περέιρα δεν ήταν προαποφασισμένο, αλλά προέκυψε στην πορεία, και συνεπώς δεν είχε γίνει η απαιτούμενη προεργασία.

Μια δεύτερη –εξίσου λιγική- εξήγηση έχει να κάνει με την δικαστική εμπλοκή του ηγέτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι πολύ πιθανό οι δικαστικές εκκρεμότητες και η προετοιμασία της εμφάνισης ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα να στέρησαν πολύτιμο χρόνο και συνεπώς να «πήγαν πίσω» άλλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη του προπονητή. Το τι συνέβη, ελάχιστα απασχολεί τον κόσμο.

Γεγονός είναι πως υπάρχει καθυστέρηση, η οποία επηρεάζει σαφέστατα όλο το «πακέτο» του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Κάτι απολύτως λογικό, αφού ο νέος προπονητής θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το ρόστερ της ομάδας, ώστε να εντοπίσει τα κενά και να δώσει το δικό του «οκέι» για να οριστικοποιηθούν μετεγγραφικές συμφωνίες που βρίσκονται ήδη «στα σκαριά». Για παράδειγμα: Λέγεται πως έχει «κλείσει» ο Μπερμπάτοφ. Κι αν ο νέος τεχνικός έχει ένα άλλο στιλ σέντερ φορ στο μυαλό του; Βεβαίως ο Ολυμπιακός έχει την «πολυτέλεια» να ξεκινήσει προετοιμασία ακόμη και χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ούτε μια κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ του. Το πρωτάθλημα αργεί, το ίδιο και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Θεωρητικά, λοιπόν, χρόνος υπάρχει. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει και μεγάλη δυστοκία. Κι όσο οι κάθε λογής «Μάρκο Σίλβα», που συγκεντρώνουν ένα ελκυστικό πακέτο, αργούν να συμφωνήσουν και να ανακοινωθούν, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για τους κάθε λογής... Μάρτιν Γιολ, που εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, στην αγορά. Μόνο που αν κάποιος υποχρεωθεί να συμβιβαστεί με μια λύση, η οποία ευθύς εξ αρχής δεν ήταν του απόλυτου γούστου του (γιατί αν ήταν θα είχε κλείσει και τώρα θα δούλευε στου Ρέντη), είναι σχεδόν βέβαιο πως στην πορεία αυτή η «αναγκαστική» λύση θα βγάλει προβλήματα.

 Γιάννης Μηνδρινός 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής)