Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ποια είναι τα εκπαιδευμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια; Τι κάνουν οι Ενώσεις;

Το ερώτημα θα μπορούσε να είναι και ρητορικό. Τι πάει να πει ποια είναι τα εκπαιδευμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια; Λίγο να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις και να ακούς πάνω από τις αφρισμένες κραυγές, καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι… λειτουργοί της Τέταρτης Εξουσίας που θα μπορούσαν να είχαν πάρει (με ποιο προσωπικό όφελος;) ειδικά μαθήματα. Οι κονδυλοφόροι υποστηρικτές του μνημονίου και πολέμιοι της προσπάθειας να απαλλαγούμε από αυτό, καθημερινά και από οποιοδήποτε δημοσιογραφικό μετερίζι λυσσομανούν! Άρα αυτοαποκαλύπτονται, αλλά αυτό δεν φτάνει. Θέλουμε τα ονόματά τους επισήμως και η Βουλή μπορεί να τα ζητήσει!
Με δυο λόγια: Ο Παναγιώτης. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αποκάλυψε στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος ότι ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και εκπαιδεύονταν για να προβάλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, +/- Δείτε τη συνέχεια

Μάθαιναν, δηλαδή, πώς θα επιχειρηματολογούν, πώς θα τα λένε, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ! Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε σήμερα ενεργοποιήσει τους θεσμούς, τα κόμματα, τη Δικαιοσύνη και, κυρίως, τις δημοσιογραφικές Ενώσεις. Από τις οποίες περιμένουμε άμεση αντίδραση. Δηλαδή από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ και όποιαν άλλη. Για να μάθουμε ποια είναι τα εκπαιδευμένα σκυλιά της Ενημέρωσης που δαγκώνουν με λύσσα και κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς αλυσίδα. Και για να πληροφορηθούμε ακόμα πού έγινα τα σεμινάρια, για πόσο διάστημα και πόσο στοίχισαν – γενικώς – στο ΔΝΤ, που μας έχει δέσει πισθάγκωνα με τη βοήθεια των «ημετέρων» πληκτρολογίων και μικροφώνων.

** Διαβάστε στους Zoornalistas αναλυτικά στοιχεία για το θέμα και για την κίνηση τη Ζωής Κωνσταντοπούλου προκειμένου να γίνουν γνωστά τα ονόματα. Το ενημερωτικό, και καλά ενημερωμένο μπλογκ, από το 2010 είχε αναφερθεί στο θέμα και παραθέτει το σχετικό λινκ.