Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Όταν (ως και) η ΕΣΗΕΑ έμεινε άφωνη

Η ΕΡΤ είναι πάλι εδώ, το μαύρο στην οθόνη διαλύθηκε και η ελπίδα για έναν σωστό, ελεύθερο, ακηδεμόνευτο φορέα μεγάλωσε. Δεν είναι σίγουρο ότι έτσι θα είναι. Τίποτε δεν είναι σίγουρο στο καζάνι της πολιτικής. Αλλά ελπίζουμε ότι η αυτή η κυβέρνηση θα αφήσει τον δημόσιο φορέα Ενημέρωσης να αναπνέει ελεύθερα, πολύ μακριά από τη γελοιότητα της προηγούμενης, εκείνης που με τις συνεντεύξεις δοτών ερωτήσεων εξευτέλιζαν την έννοια «δημοσιογράφος». Και οι οποίου σήμερα με περίσσευμα θράσους μιλούν για κομματική προπαγάνδα. Αξίζει να θυμηθούμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ - με το κάθε άλλο παρά αριστερό Δ.Σ. - για εκείνο το δημοσιογραφικό έκτρωμα: +/- Δείτε τη συνέχεια

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα "δημόσια" τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως "συνέντευξη" το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά.
» Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ.
» Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια»

Δείτε την τηλεοπτική γελοιότητα, τον ατέλειωτο μονόλογο του συνεντευξιαζόμενου και τις δημοσιογραφικές στήλες άλατος. Και καμαρώστε τους:
(** Δείτε μετά το 19΄ τι... αισθανόταν ο κ. Σαμαράς για τις εκλογές που έρχονταν, εκείνες που, όπως είπε, τον βόλευαν, αλλά δεν τις ήθελε για το καλό της πατρίδας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι έγραψαν δημοσιογράφοι στο facebook για την επαναλειτιουργία.

.