Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Στα σχοινιά, αλλά αντέχουν...

Το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της Αμφισβήτησης και της Αμφιβολίας είναι στα σχοινιά, αλλά αντέχει. Τίποτα δεν τελείωσε και τίποτα δεν βεβαιώνει ότι η κάθαρση θα ολοκληρωθεί και θα έχει βάθος, επειδή προχθές– μεταξύ άλλων – έκλεισαν τα σύνορα για τον Σαρρή και χθες ορίστηκαν δεκαπενθήμερα δρομολόγια τού Μαρινάκη από τα γραφεία του στο αστυνομικό τμήμα. Όμως η απόφαση Ανδρεάδη είναι ένα βήμα τής – συχνά απρόβλεπτης – Δικαιοσύνης. Το αν θα μείνει μετέωρο ή αν θα πατήσει τελικά στη γη για να λιώσει ό,τι αποδεδειγμένα σάπιο βρει μπροστά του, θα το δείξουν οι επόμενες βδομάδες, μήνες, χρόνια. Προς το παρόν μένουμε στις διαπιστώσεις. Που είναι πικρές και καθόλου αισιόδοξες. +/- Δείτε τη συνέχεια

Γιατί παράγοντες ποδοσφαίρου, ενώσεων, διαιτησίας, συλλόγων κ.λπ. καταφέρνουν με τα φακιλιρίκια τους να μένουν στα πόστα, εκεί από όπου κάνουν για χρόνια τις δουλειές τους – «δουλειές» με ή χωρίς εισαγωγικά. Άνθρωποι που σήμερα κατηγορούνται, περιβάλλονται (ή περιβλήθηκαν) από έναν ασφαλή κύκλο ομοίων – από ένα είδος φανερής Στοάς – είτε απομακρύνθηκαν είτε μένουν στις θέσεις τους.

Πάρτε παράδειγμα τον Σαρρή και τις Ενώσεις που είναι ηθικά πλάι του. Πάρτε τον Μποροβήλο που είναι αμετακίνητος και αποδεκτός από την πλειοψηφία της Σούπερ Λίγκας. Πάρτε τον Ζωγράφο που παραιτήθηκε μόνο μετά τον ισχυρό κλονισμό από τη διαρροή στοιχείων που του αποδίδουν ακόμα και οπαδικές εκδηλώσεις μίσους – άσχετα αν μπορούν να αποδειχτούν έγκυρα ή όχι.

Τέλος πάντων, μένουμε στο ότι έγινε το βήμα της Δικαιοσύνης και περιμένουμε τα επόμενα. Τα περιμένουμε καθόλου έκπληκτοι από την τακτική πολλών δημοσιογράφων – μη αθλητικών, τουλάχιστον για χθες – που δεν πρόβαλαν στην αρχική σελίδα των σάιτ τους (σοβαρών και μεγάλης επισκεψιμότητας κατά τα άλλα) την είδηση από την Ευελπίδων. Γιατί;

** Γιατί δεν τους άρεσε;
 ** Γιατί η είδηση επιστρέφεται ως… ανεπίδοτη επιστολή;
** Ή μήπως γιατί αποτελούν και αυτοί τους ασφαλείς προστατευτικούς κύκλους ομοίων που λέγαμε πιο πάνω;

Το αναφέραμε και στο προχθεσινό άρθρο με την ευκαιρία των αποκαλύψεων Ρουμελιώτη στην επιτροπή της Βουλής: υποζύγια της χειραγωγούμενης δημοσιογραφίας υπάρχουν παντού, σε κάθε συλλογικό χρώμα, σε κάθε χώρο, αθλητικό, πολιτικό, οικονομικό, καλλιτεχνικό. Και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Νυν και αεί.

 Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Παρασκευής)