Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Επιστροφή στα παλιά καλά μεταγραφικά πρωτοσέλιδα...

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως η φετινή καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδος θα είναι διαφορετική από τις αντίστοιχες των «μνημονιακών» χρόνων. Όχι, δεν θα απαλλαγούμε ξαφνικά από τα μνημόνια και θα το... γυρίσουμε στην μπάλα. Και μνημόνιο θα εξακολουθήσουμε να έχουμε και ο κοσμάκης θα συνεχίσει να υποφέρει – άγνωστο για πόσο ακόμη. Όμως στον ποδοσφαιρικό μας μικρόκοσμο κάτι δείχνει να κινείται. Από τη μια τα «φουσκωμένα» έσοδα του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, από την άλλη η επιστροφή της ΑΕΚ στην SuperLeague και ο αυξημένος ανταγωνισμός, φαίνεται πως τα παλιά, καλά, καλοκαίρια με τις μεταμεσονύχτιες συμφωνίες και τα δυνατά πρωτοσέλιδα, επανέρχονται. Σε ποιο βαθμό, μένει να φανεί... +/- Δείτε τη συνέχεια

Ήδη οι πρώτες κινήσεις στη «σκακιέρα», ξεκίνησαν. Ο Παναθηναϊκός πήρε δυο παίκτες και συζητά με άλλους δυο. Το πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση του «τριφυλλιού» ανεβάζει τον πήχη, συζητώντας για τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή «τύπου Εσιέν». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ομάδας, αλλά και το... ταμείο της ΠΑΕ... Ο ΠΑΟΚ –επιτέλους!- μπαίνει στον δρόμο του προγραμματισμού, υπογράφοντας με έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς διευθυντές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Φρανκ Άρνεσεν (φωτογραφία) ξέρει να «χτίζει» ομάδες –αρκεί να εμπιστευθούν το πλάνο του και να μην τον «αδειάσουν» στην πρώτη αποτυχία. Ο Δανός ξέρει άριστα την αγορά κι ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί εύκολα να υλοποιήσει τις εισηγήσεις του. Άρα μπορεί να υποθέσει κανείς πως ο ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς έχει τις προϋποθέσεις να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός από ό,τι ήταν φέτος.

Η ΑΕΚ ψάχνεται για μια τουλάχιστον μετεγγραφή αεροδρομίου – ήδη η Live αποκάλυψε τις επαφές με τον μάνατζερ του Φαν ντερ Φάαρτ - και δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει. Αποφεύγοντας τα (πολλά) λάθη του περσινού καλοκαιριού και ψωνίζοντας από το «πάνω ράφι» ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά, σαν αυτούς που έχει φέρει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και τίποτε. Θα αποδειχτεί στην πράξη τι από τα δυο θα ισχύσει. Προς το παρόν, ας μείνουμε στο διαφαινόμενο... τζέρτζελο που δείχνει να έρχεται κι ας απολαύσουμε ένα ποδοσφαιρικό καλοκαίρι σίγουρα πιο «ζεστό» από όλα τα τελευταία.

Γιάννης Μηνδρινός 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής με τίτλο «Ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα»)