Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Το αληθινό πρόσωπο του Γιουνκέρ όπως το γνώρισε η Μαρία Δεναξά

Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας αυτή την φωτογραφία. Έχουμε συναντηθεί ουκ ολίγες φορές. Οι τρεις τελευταίες θα μου μείνουν αξέχαστες. Η πρώτη ήταν το 2014 σε ένα πέρασμα του από το Παρίσι κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ενώ είχαμε κανονίσει μια ολιγόλεπτη συνέντευξη τελικά την έδωσε μετά βίας λέγοντας ότι δεν είχε χρόνο. Πώς να είχε αφού έδωσε προτεραιότητα σε διεθνές μέσο κι όχι σ αυτό της Ελλαδίτσας, που υποτίθεται ότι σκίζεται για αυτήν. +/- Δείτε τη συνέχεια

Από την συνέντευξη, η φράση που δεν ξέχασα, την θυμάμαι όποτε κάνει τον "φίλο" της Ελλάδας και που έγινε κι ο τίτλος στην εφημερίδα που δημοσιεύθηκε ήταν: «Η Ελλάδα πάει καλά, αλλά δεν πρέπει να βγει από το Μνημόνιο!» (http://www.tovima.gr/finance/article/).

Ήταν απόλυτος σ' αυτό που έλεγε. Γνώριζε από τότε ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα, παρά τις όποιες συμφωνίες για έξοδο με τα υποτιθέμενα πρωτογενή πλεονάσματα. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι εκείνο το διάστημα προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει κόψει κάπνισμα και ποτό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στο μέρος όπου έγινε η συνέντευξη και λίγο πριν αποχωρήσει, τον είδα να χάνεται στο αίθριο του κτιρίου. Ήθελα μια διευκρίνηση. Ετρεξα πίσω του, όμως βρέθηκα αντιμέτωπη με έναν ανθρώπινο τοίχο δικών του ανθρώπων που πάσχιζαν να μου κρύψουν την ορατότητα. Δήλωνε στους Ευρωπαίους ότι έχει κόψει το κάπνισμα και το ποτό. Πίσω από τον ανθρώπινο τοίχο απολάμβανε και τα δυο…

Κάποια άλλη φορά πάλι, στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν σίγουρο και διαβεβαιωμένο ότι θα έδινε συνέντευξη σε πολύ γνωστή συνάδελφο κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Αθήνα. Της έδωσα τα προσωπικά τηλέφωνα που μου έδωσαν, τα mail κτλ, τη διαβεβαίωσαν κι εκείνη αλλά... την άφησαν στα κρύα του λουτρού!

Η τρίτη φορά μαζί του ήταν και η καλύτερη! Πριν από δυο μήνες, σε ερώτηση που του έθεσα για το τι θα γίνει με την οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα και την αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων, άφησε άφωνους τους πάντες στην αίθουσα λέγοντας ότι "δεν απαντά σε αισχρές ερωτήσεις!" Ε, ναι! Για μένα, αυτός ο Ιούδας φιλάει υπέροχα!

Μαρία Δεναξά 

(Το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα της εξαιρετικής συναδέλφου στο facebbok με τίτλο «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα». Συνοδευόταν με τη φωτογραφία - μάλιστα σε πολλαπλές αναρτήσεις - που εικονογραφεί και στο μπλογκ, εδώ, τούτο το αποκαλυπτικό κομμάτι)