Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Ξέβαψε στη βροχή των Ιωαννίνων η ωραιοποιημένη εικόνα του Περέιρα

Ο Ολυμπιακός του Περέιρα αποδείχτηκε ότι δεν είναι παντός καιρού και παντός γηπέδου. Στην καταρρακτώδη βροχή της Θράκης γλίτωσε τη δοκιμασία στον άθλιο αγωνιστικό χώρο τού γηπέδου της Κομοτηνής, μπήκε στο αεροπλάνο χωρίς να περιμένει τα τυπικά της επόμενης ημέρας και έφυγε αυθημερόν. Στην καταρρακτώδη βροχή της Ηπείρου, έμεινε, έπαιξε και πνίγηκε στα αβαθή ενός αγωνιστικού χώρου που άντεξε στους τόνους τού νερού και διατήρησε μια ποιότητα που άλλες χρονιές ήταν τελείως άγνωστη στους Ζωσιμάδες. +/- Δείτε τη συνέχεια

Μετά από τρεις συνεχείς αγώνες για το πρωτάθλημα στο Φάληρο και ισάριθμες νίκες, οι βιαστικές κρίσεις έβγαλαν το συμπέρασμα ότι «ο Περέιρα άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού». Προπετείς απόψεις με μπόλικα θαυμαστικά λες και ήταν ριγμένα στα κείμενα με αλατιέρα (ή… θαυμαστιέρα για την περίσταση). Χθες αυτή η «αλλαγμένη εικόνα», που υποτίθεται ότι έφτιαξε στον πρωταθλητή ο Πορτογάλος, ξέβαψε από τη βροχή στα Γιάννενα.

Ήταν η δεύτερη συνεχής εκτός έδρας ήττα τού Περέιρα για το πρωτάθλημα και η τρίτη έξοδός του που δεν είχε νίκη: ΠΑΟΚ 0-0, Παναθηναϊκός 1-2, Γιάννινα 1-3. Αυτά τα τρία παιχνίδια – και ιδιαίτερα τα δυο τελευταία – είναι το σκούρο φόντο στην εικόνα της ωραιοποίησης που επιχειρήθηκε. 
Ο ΠΑΣ πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει φέτος, αλλά που δεν φρόντισε να μάθει ο Πορτογάλος αναμορφωτής, ο άνθρωπος που κλήθηκε να αντιστρέψει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί επί των ημερών Μίτσελ – ενός από τους πιο επιτυχημένους προπονητές (βάσει αποτελεσμάτων) στη νεότερη ποδοσφαιρική ιστορία της Ελλάδας. Δηλαδή, ο ΠΑΣ όπως πάντα έλεγξε αμυντικά το παιχνίδι του και χτύπησε στο κόντρα. Τρία γκολ σε βάρος μιας ομάδα που είχε ανέπαφη την εστία της στα τέσσερα προηγούμενα ματς (περιλαμβανομένου και εκείνου για το Κύπελλο) είναι ένας καταπληκτικός απολογισμός. Όπως καταπληκτική είναι και η πορεία του ΠΑΣ, μιας ομάδας-λατρεία για ολόκληρη γεωγραφική περιοχή δυτικά τού χάρτη.

Το ωραίο είναι – ωραίο τρόπος του λέγειν, δηλαδή – ότι ο Περέιρα θα «συμμάζευε» τον Ολυμπιακό από το άναρχο επιθετικό παιχνίδι τού Μίτσελ, θα τον θωράκιζε αμυντικά και πάνω εκεί θα έχτιζε. Αυτή η «συμμαζεμένη», υποτίθεται ομάδα, εκτελέστηκε χθες από τις φαρμακερές γιαννιώτικες κόντρες. Και εξουθενώθηκε από τις πατητές στα βροχόνερα.

** Κατά τα αλλά προχθεσινός Παναθηναϊκός ήταν για να τον λυπάσαι. Αλλά αυτά, έχουμε ολόκληρη εβδομάδα για να τα πούμε από την καθημερινή ακρούλα μας στη 2η σελίδα της Live

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής)