Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η Ελλάδα, η Τανζανία και η δίκη

Τέσσερα και πλέον χρόνια! Τόσα χρειάστηκαν για να κατατεθεί χθες η πρόταση για τους κατηγορούμενους και τους απαλλασσόμενους γύρω από την υπόθεση των στημένων του 2011. Τέσσερα χρόνια! Για τη δικαστική πρακτική μια τετραετία σημαίνει «χθες». Για όλους τους άλλους, για όσους περιχυθήκαμε τη βρωμιά από τους διαλόγους που είχαν διαρρεύσει και έσκασαν τότε σαν χρωμοβόμβες, ισοδυναμεί με αιώνα. +/- Δείτε τη συνέχεια

Μέσα από την πρόταση του εισαγγελέα εφετών (3.100 σελίδων!) η Δικαιοσύνη καλείται να βρει τις άκρες. Που, φυσικά, είναι μπλεγμένες και θα μπλεχτούν περισσότερο από την υπερασπιστική γραμμή βασικών κατηγορούμενων. Οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκαν ότι οι διάλογοι αποτελούν παράνομο προϊόν υποκλοπής – δεν έχουν τον επίσημο χαρακτήρα του επόμενου ποδοσφαιρικού σκανδάλου με την «εγκληματική οργάνωση».

 Ήδη από το 2011 εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση υποστήριζαν πως οι περίφημες κασέτες «είναι συρραφή λέξεων και φράσεων» και ότι η υπόθεση κατασκευάστηκε από σκοτεινό εγκέφαλο. Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε αν είναι πραγματική η απειλή στον Δαλούκα ότι από τη στιγμή που δεν τηρούσε την υπόσχεσή του «θα έρθουν Ρώσοι και Βούλγαροι», αν ισχύει αυτό που είχε πει ο Κούγιας απευθυνόμενος στον Μπέο («αν ακουστούν οι κασέτες θα φύγεις από την Ελλάδα») και αν πείθουν οι συζητήσεις για παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους αγώνες.

Υπομονή! Ο δρόμος είναι μακρύς και οι αλήθειες κρυμμένες σε στροφές και αφανή σημεία τής διαδρομής. Απομένει να δούμε αν η Δικαιοσύνη βρει υπαίτιους ή αν θα υπερισχύσει το επιχείρημα του Αχιλλέα Μπέου σε μια (τηλεοπτική εκείνη) Δίκη. Ότι το ηχητικό υλικό που υπάρχει είναι κατασκεύασμα εργαστηρίων και γι’ αυτό «ούτε στην Τανζανία θα το ελάμβαναν υπόψη τους». Για να δούμε πόσο απέχουμε από τους Τανζανούς.

** Ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα μια από τις τρεις, έως χθες, αήττητες έδρες του πρωταθλήματος και απέναντι σε μια ομάδα που είχε να δεχτεί πάνω από ένα χρόνο τρία γκολ στο γήπεδό της για τη Σούπερ Λιγκ. Ήταν ένας ερυθρόλευκος ανοιξιάτικος περίπατος χωρίς, αυτή τη φορά, τη γνωστή βαριεστιμάρα που πιάνει τον πρωταθλητή κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)