Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Χειρουργείο πάνω από τα ρούχα

Για να κάνεις μια επανάσταση χρειάζεσαι λαό. Επανάσταση χωρίς λαό είναι επιχείρηση-οπερέτα. Μιλώντας για το επαναστατικό εγχείρημα του Σταύρου Κοντονή, όπου «λαός» βάλτε τις ΠΑΕ, τους προέδρους, τις Ενώσεις. Βάλτε, μερικώς, και τον κόσμο που μπορεί να φωνάζει στις αναμπουμπούλες «πάρε τη ομάδα και φύγε», αλλά αυτό έως τα πληκτρολόγια του facebook.Ο Κοντονής δεν έχει «λαό» για να προχωρήσει. Δεν έχει καν τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσε να γίνει πρωτοσπαθάριός του στην προσπάθεια να ταρακουνηθεί ο ποδοσφαιρικός μας μικρόκοσμος. Αντ’ αυτού τη μια φωνάζει για κάθαρση και την άλλη επιτίθεται στον υφυπουργό και μιλάει για τον ποδοσφαιρικό Μεσαίωνα που θα έρθει αν περάσει ο νόμος του. +/- Δείτε τη συνέχεια

Χθες ο Γιάννης Αλαφούζος μετά την επίσκεψή του στον Κοντονή αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση «βγάζει στην επιφάνεια κάποια πράγματα που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί». Αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά. Δεν γίνεται να είσαι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και με τον λιμενοφύλαξ!

Πλέον έχει έρθει η ώρα να αποφασίσει ο καθένας αν θέλει να γίνει κατεδάφιση της κάθε είδους αλουμινοκατασκευής, καλύβας, παράγκας ή αίθριου για να κτιστεί κάτι νέο και υγιές. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ που παίζει φουλ Κοντονή, είπε χθες δια του εκπροσώπου του (Κυριάκος Κυριάκος) ότι για να ξυπνήσεις τις ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ «χρειάζεται να ρίξεις πυροτεχνήματα». Καλά διαβάσατε: πυροτεχνήματα, όχι πραγματικά πυρά!

Και ενώ έχει αφηνιάσει η κινδυνολογία για ολική καταστροφή αν γίνει νόμος το τόλμημα του Κοντονή, βλέπουμε να στάζει συνεχώς το βουρκάρι στη λερωμένη ποδοσφαιρική ηθική. Και καθημερινά ξαφνιαζόμαστε με αποκαλύψεις (που μένει να αποδειχτούν βέβαια) όπως η χθεσινή για το «καθίστε να χάσετε» και μάλιστα με over!

Παρόλα αυτά, πολέμιοι της διαφθοράς αμφιταλαντεύονται και ζητούν από τον Κοντονή να χειρουργήσει τον ασθενή πάνω από τα ρούχα. Γιατί δεν θέλουν να απεκδυθεί το ποδόσφαιρο από έντονα αμφισβητούμενες ομοσπονδίες, λίγκες, Ενώσεις, μηχανισμούς και μετά να γίνει νέα αρχή. Γι’ αυτό δεν θα φτιάξει ποτέ τίποτα. Και, ακόμα, γι αυτό δεν θα γίνει πράξη το «καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά η αθλιότητα δίχως τέλος». 

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)