Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Οι διαφορές στο κείμενο και γιατί είπε το «όχι» ο Βαρουφάκης

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στα δυο κείμενα που παρουσιάστηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη, με το πρώτο να είναι έτοιμος να το υπογράψει και το δεύτερο να το απορρίπτει; Τα παρακάτω αποσπάσματα δίνουν μια εικόνα:

Απόσπασμα από το κείμενο Ντάισελμπλουμ:
«Οι ελληνικές αρχές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη τους τα σχέδια της νέας κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση της υφιστάμενης δομικής ευελιξίας του τρέχοντος προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν σθεναρά ότι θα απόσχουν από κάθε μονομερή ενέργεια και θα συνεργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ειδικά στους τομείς της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, το χρηματοπιστωτικό τομέα και τις συντάξεις». +/- Δείτε τη συνέχεια

Απόσπασμα από το κείμενο Μοσκοβισί: «Η ενίσχυση και η καλύτερη εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μία νέα συμφωνία. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της υφιστάμενης δομικής ευελιξίας του τρέχοντος προγράμματος καθώς θα αρχίζουν οι εργασίες για τη νέα συμφωνία. Θα συνεργαστούν στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους τους για να διασφαλίσουν τις συμφωνημένες παραμέτρους για τις μεταρρυθμίσεις».

 Τα δύο αποσπάσματα πήραμε από σχετικό θέμα τής Huffington Post. Οι υπογραμμίσεις δικές μας