Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Flash ξανά στον αέρα με δελτία

ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΩΣ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙ- ΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΣ»

Ο Flash FM έλυσε τη σιωπή του και απέκτησε πάλι φωνή! Η ραδιοσταθμός, άλλοτε συμφερόντων Κυριακίδη, που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, έγινε προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός από μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων η οποία με την πάροδο του χρόνου έφθινε. Έτσι, από τις αρχές, περίπου, του 2014 μετέδιδε μόνο μουσική, χωρίς λόγο, παρά μόνο το σήμα του σταθμού κατά διαστήματα. Ώσπου αυτές τις μέρες – εμείς το διαπιστώσαμε μόλις χθες, Δευτέρα – ο ιστορικός σταθμός άρχισε να μεταδίδει δελτία ειδήσεων ανά ώρα και τίτλους ειδήσεων στα μισάωρα. Μαζί με το σήμα αναγγέλλεται ότι πρόκειται για αυτοδιαχειριζόμενο σταθμό. +/- Δείτε τη συνέχεια

Τα δελτία ειδήσεων είναι διάρκειας περίπου 6-7 λεπτών, μάλλον αμήχανα και με αρκετά λάθη στο ξεκίνημά τους. Ενδεικτικό των συνθηκών που γίνονται οι μεταδόσεις είναι ότι σε ένα από τα δελτία ακούστηκε το κουδούνισμα τηλεφώνου – μάλλον σταθερού ή κινητού με ήχο που παρέπεμπε σε σταθερό.

Βέβαια, η βάση του προγράμματος παραμένει η μουσική, πάντα ποιοτική, για την οποία τον περασμένο Φεβρουάριο ο Harddog είχε σχολιάσει (διαβάστε εδώ):
«Ο ‘‘κλειστός’’ Flash είναι μουσική όαση. Και όχι κολλημένος σε ένα είδος. Το (μη) πρόγραμμα κυλάει με μουσικές ενότητες που εναλλάσσονται κατά διαστήματα. Είναι ένα μικρό Τρίτο Πρόγραμμα. Μπορεί και στο καλύτερό του λόγω μεγαλύτερης μουσικής ποικιλίας. Δεν λείπει η κλασική (σε ό,τι πιο ευχάριστο και περισσότερο γνωστό στον αμύητο), αλλά μαζί ακούς θαυμάσιες διασκευές, επανεκτελέσεις, τζαζ, παλιά ιταλικά, γαλλικά, αμερικάνικα». 

Ο εξελίξεις στον Flash είχαν επιταχυνθεί από τις αρχές του 2012, ώσπου το Απρίλιο εκείνου του χρόνου ο τότε διευθυντής του σταθμού Ηλίας Παπανικολόπουλος ανήγγειλε την αναστολή της λειτουργίας του (διαβάστε εδώ τι έγραψε ο Harddog). Στο σάιτ του σταθμού είχε αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση:
«Ο Flash 96 ενημερώνει τους ακροατές του ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκεται η χώρα και ότι, παρά τις συντονισμένες μεθοδεύσεις που επιχειρούν την φίμωση του, θα συνεχίσει να αγωνίζεται χωρίς διακοπή για την πιο έγκυρη, άμεση, και αληθινή πληροφόρηση του κοινού».