Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο πιο μεγάλος νικητής…

Η είδηση – και η αρθρογραφία – σήμερα, δεν είναι ο ΟΦΗ που φυλλορροεί, ο Μάνταλος που αριστεύει (με διαιτησία για μεταξεταστέος!) ή η νεοπαγής συμμαχία των «τριών». Σήμερα το θέμα της ημέρας ανήκει στον Ολαϊτάν. Το πρόσωπο μιας παραλίγο τραγωδίας στα γήπεδα, το απόγευμα επανέρχεται! Η συμμετοχή του στην αποστολή τού Ολυμπιακού για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Τύρναβο, είτε αγωνιστεί είτε όχι, αποτελεί ένα πελώριο βήμα. Είναι η επιστροφή ενός ποδοσφαιριστή που κατέρρευσε και ξαναστάθηκε στα πόδια του, που «πήγε» και «γύρισε». Γύρισε από εκεί όπου ο αθλητισμός αποχαιρέτησε, χωρίς να τα ξαναδεί πια, πολλά παιδιά που έσφυζαν από ζωή και ξαφνικά χάθηκαν, είτε στο γήπεδο είτε κάπου αλλού, αλλά στο άνθος της ζωής του. +/- Δείτε τη συνέχεια

Όπως ο Αντόνιο Πουέρτα, ο Μίκλος Φέχερ, ο Πιερμάριο Μοριζίνι της Πεσκάρα – νομίζω η πιο πρόσφατη περίπτωση στη μεγάλη λίστα των «αποχωρήσεων» από τον χώρο των αθλητών – που τον είδαμε σε μια συγκλονιστική στιγμή προσπαθώντας να κρατηθεί στη ζωή.
Και όπως τα «δικά» μας παιδιά. Ο Νίκος Σαμαράς, ο βολεϊμπολίστας-σύμβολο που κεραυνοβολήθηκε από το ανεύρυσμα όταν ήταν ανάμεσα σε φίλους του (έχοντας αφήσει πια τα τερέν), ο Ντε Νίγκρις της Λάρισας ή ο Φούνες, ποδοσφαιριστής που έγινε τραγούδι στον Ολυμπιακό και μερικά χρόνια μετά έχασε τη ζωή του στον αγωνιστικό χώρο, στην Αργεντινή.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν τον Μάρτιο του 2014 έκοψε την ανάσα ολόκληρης χώρας που παρακολούθησε από την τηλεόραση – ζωντανά – ένα παιχνίδι με το θάνατο. Ο πιτσιρίκος, τελικά, κέρδισε. Και τη ζωή και, πιθανόν, την καριέρα. Τότε, πρώτο μέλημα ήταν να ζήσει. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ήταν δευτερεύοντα. Και να που ήρθε ο καιρός να κερδίσουν και αυτά, τα δεύτερα, τα επόμενα, τα μικρά… 

Ο πρώτος ενθουσιασμός για την επάνοδο του Ολαϊτάν είχε έρθει το καλοκαίρι, όταν άρχισε να μπαίνει σε πρόγραμμα προετοιμασίας. «Τα αδύνατα γίνονται δυνατά, όταν στον έλεγχο είναι ο Θεός. Στέκομαι πάλι στα πόδια μου», είχε γράψει τότε στο instagram, ανεβάζοντας μαζί μια φωτογραφία που τον έδειχνε αδύναμο, αλλά ευτυχή. Σήμερα ο Ολαϊτάν, είναι πάλι δυνατός, έτοιμος να ξαναπατήσει χορτάρι. Και γίνεται ο πιο μεγάλος νικητής της χρονιάς!

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)