Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Νέα» και «Βήμα» με σφυροδρέπανο

Τα σημερινά «Νέα» γίνονται με πρωτοσέλιδο σχόλιο διαπρύσιος υπερασπιστής τού Τσίπρα για την πολιτική, και όχι θρησκευτική, ορκωμοσία. Προβλέπω ότι από αύριο «Νέα»-«Βήμα» θα κυκλοφορούν με το σφυροδρέπανο στο λογότυπο.

(Διαβάστε την επιχειρηματολογία του σχολίου, είναι καταπληκτική: «Είναι αμφίβολο για ορισμένους ακόμα και αν η Εκκλησία δέχεται τον όρκο».

Ξέρει από αυτά ο κύριος Σταύρος Ψυχάρης. Από τη θητεία του στον Άγιο Όρος. Άνθρωπος τη εκκλησίας και βαθύς γνώστης). +/- Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το σχόλιο των «Νέων»

Το σχόλιο με τίτλο «Ο ΟΡΚΟΣ» είναι το εξής:
«Η άρνηση του όρκου δεν είναι ούτε νομικά ούτε θρησκευτικά ελεγκτέα. Ο νόμος προβλέπει ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αρνηθεί τον όρκο στο Ευαγγέλιο και να διαβεβαιώσει για την ειλικρίνειά του με μια ειδική δήλωση που συνιστά πολιτικό όρκο. Αυτή αποτελεί πανηγυρικό και όχι ουσιαστικό στοιχείο. 
Από εκεί και πέρα είναι αμφίβολο για ορισμένους ακόμα και αν η Εκκλησία δέχεται τον όρκο, καθώς σε ιερά κείμενα αναγράφεται η φράση: ‘‘Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως’’». 
Συνεπώς η χθεσινή άρνηση του θρησκευτικού όρκου από τον Πρωθυπουργό μπορεί να χαρακτηριστεί ως πράξη ορθή. Βεβαίως μένει να δούμε πού θα ορκιστούν ή όχι οι υπουργοί και οι άλλοι αξιωματούχοι του κράτους».