Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Πώς του αφαίρεσαν τόση λάμψη;

Η απομάκρυνση του Μίτσελ φώναζε από καιρό – καμιά έκπληξη για τη χθεσινή απόφαση. Άλλωστε, είναι παλιά συνήθεια του Ολυμπιακού να τελειώνει τους προπονητές του «όρθιους». Το Μαντζουράκη, τον Κετσπάγια (αήττητος με μηδέν παθητικό γκολ!), τον Ζαρντίμ (επίσης αήττητος στην Ελλάδα) και τώρα τον Μίτσελ τους ξαπέστειλε άφθαρτους και πριν γονατίσουν. Η καρέκλα του Ισπανού ήταν από μήνες ροκανισμένη. Οι κακές εμφανίσεις και η απώλεια της κορυφής, έφεραν αμφισβήτηση και η αμφισβήτηση αποδυνάμωση του πάγκου. Ο Μίτσελ μπορεί να έμενε στον Πειραιά, αλλά ήταν νικημένος στρατηγός που συνέχισε να οδηγεί έναν φιλόδοξο στρατό. Το πώς κατάφεραν να του αφαιρέσουν τόσο γρήγορα, τόση λάμψη, είναι ένα από τα αναπάντητα μυστήρια του Λιμανιού. +/- Δείτε τη συνέχεια

Λένε πως ο Μαρινάκης τον ήθελε και τον στήριζε, αλλά τον άφησε να γίνει αναλώσιμος στα δόντια του Αφελάι, του Κασάμι, του Αβραάμ και όποιου άλλου βάζει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο. Ο Ολυμπιακός ουδέποτε συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι η ομάδα – κάθε ομάδα – έχει δικαίωμα για διαστήματα ύφεσης, ειδικά όταν επί δυο χρόνια αλλάζει σχήματα, αγοράζει και πουλάει, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη Ελλάδα και να συνεχίσει να είναι – και είναι – αξιοπρεπέστατη στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός, οι παράγοντές του, ο κόσμος του, δέσμιοι ενός πνεύματος ισοβιότητας σε τίτλους και πρωτιές δεν αφήνει τους προπονητές του να ανασάνουν, να ψαχτούν, να δέσουν την ομάδα και να δεθούν μαζί της για χρόνια, μέσα από αριστουργηματικές εμφανίσεις, όπως με την Ατλέτικο, αλλά και τρισάθλιες, όπως με τον Πλατανιά.

Ο Μίτσελ, δέχτηκε το κύμα αμφισβήτησης ζωσμένος από εκρηκτικά άγχους – και αυτό φάνηκε με τον τρόπο που πανηγύρισε το Σάββατο το πρώτο γκολ κατά του Πλατανιά. Γιατί ήξερε ότι παιζόταν η θέση του και, ακόμα, γιατί γνώριζε ότι πολλοί φρουροί αυτής της ισοβιότητας ήταν έτοιμοι να ορμήσουν στα πληκτρολόγια και στα μικρόφωνα για να συγγράψουν και να συνθέσουν απορρίψεις. 

Ώσπου χθες ήρθε η οριστική απόρριψη του πιο λαμπερού προπονητή που πέρασε από τον Ολυμπιακό από την εποχή τού Μπούκοβι! Μια λάμψη που την έσβησαν με καταπληκτική ταχύτητα. Μιλάμε για κατόρθωμα.

Διονύσης Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)