Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Χαρδούβελης και υπουργοί Οικονομίας υπάρχουν πολλοί, Στουρνάρας ένας!

ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ 29 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πεθύμησαν Στουρνάρα στην κυβέρνηση. Έχουν πάθει στέρηση του «Giannis» στο Βερολίνο. Γιατί ο Χαρδούβελης είναι καλός, βολικός, άνθρωπός τους (από το σημιτικό ευρωπαϊκό παρελθόν) αλλά μαζί είναι και δυσκοίλιος. Γι’ αυτό του πήραν γαλόνια, του έκοψαν αρμοδιότητες, τον έκαναν ουσιαστικά υπουργό άνευ…
** Άνευ χαρτοφυλακίου.
** Άνευ αναγνώρισης.
** Άνευ ευρωπαϊκής αποδοχής.
+/- Δείτε τη συνέχεια

Πάει ο καλός καιρός τού πραγματικού «Τσάρου», του Στουρνάρα. Ο οποίος έλεγε όποτε ήθελε «όχι» σε πρωθυπουργούς , ανθυποπρωθυπουργούς και σε (λιγούρηδες για εξουσία) αντιπροέδρους. Για να αγοράσει ο Σαμαράς πετρέλαιο στη βίλα της Κηφισιάς έπρεπε να πάρει πρώτα την έγκρισή του.

Γιατί ο Στουρνάρας ήταν υπουργός με τη βούλα, είχε ευρωπαϊκή πιστοποίηση και άνοιγε η καρδιά του Σόιμπλε όταν τον έβλεπε. Έτσι, όταν ο υπουργός με το μιλιτέρ κούρεμα πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, ο υπερυπουργός τής Ευρώπης του το χαμήλωσε. «Ξέχνα το Γιάννη», του είχε πει τον Γενάρη όταν ο Έλληνας έβαλε θέμα κουρέματος του χρέους. Και ο Γιάννης το ξέχασε αυτοστιγμεί, το εξαφάνισε από τις σκέψεις του. Σαν να μη υπήρξε ποτέ, σαν να μην ξαναυπάρξει ποτέ.

Γι’ αυτό δεν (τους) κάνει ο Χαρδούβελης για ΟΛΗ τη δουλειά. Τους κάνει για μερικά. Και γι’ αυτό ξέρουν ότι υπουργοί Οικονομικών υπάρχουν πολλοί, Στουρνάρας όμως μόνο ένας! 

(Το συστήνουν και 29 κατασκευαστές χρέους στην Ευρώπη)