Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Άλλος είναι ο Νέρωνας

Το διαφημιστικό σποτ που ακολούθησε τη ζωντανή μετάδοση στο Καραϊσκάκη, έμοιαζε με ειρωνεία: «Έχω δει τα πάντα με αυτή την ομάδα, και ποιος ξέρει το θα δω ακόμα». Εν προκειμένω νομίζαμε ότι τα είδαμε όλα στα δυο πρώτα παιχνίδια, αλλά είχαμε να δούμε και άλλα στην ταινία φρίκης της ΕΠΟ. Προσέξτε: της ΕΠΟ και όχι του Ρανιέρι. Άλλωστε αυτός, ο Ιταλός, είναι «υπάλληλός μας και δεν θα μας ορίσει πόσοι σύμβουλοι της ΕΠΟ θα συνοδεύουν τις αποστολές της Εθνικής», όπως είπε ένας παράγοντας της Ομοσπονδίας όταν έμαθε ότι ο Ρανιέρι ζήτησε να μην ακολουθούν την ομάδα στο αεροπλάνο πάνω από τέσσερις σύμβουλοι. +/- Δείτε τη συνέχεια

Η ευθύνη, λοιπόν, είναι των αφεντικών και όχι του υπάλληλου. Γι’ αυτό, οι εικόνες διάλυσης που παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες οι εθνικές ομάδες έχουν υπογραφή τού Γιώργου Σαρρή, του προέδρου της Ομοσπονδίας που με την πορεία του βεβαιώνει ότι ο κακός ο καπετάνιος στο ναυάγιο φαίνεται.
Δεν βάζουμε στο κάδρο του διασυρμού – γιατί είναι διασυρμός και ως αποτέλεσμα, αλλά κυρίως ως εμφάνιση – μόνο τον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΑΪ ΤΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ 10ΑΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ! Έργο Τζαλακώστα αυτό, ο οποίος με τη σειρά του είναι έργο Σαρρή και του περιβάλλοντος με τις κουμπαριές, που ο ίδιος άφησε να δημιουργηθεί σε ένα κλίμα ιδανικό για εκδουλεύσεις.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Σάντος, τον έκανε να φύγει χολωμένος, έφερε τον Ρανιέρι που δεν ταίριαζε στο ποδοσφαιρικό «ύφος» της Εθνικής και μετά – όπως γράφαμε χθες σε ανύποπτο χρόνο, ΠΡΙΝ από τον αγώνα με του Ιρλανδούς – ξήλωσε τα πάντα. Από τεχνικούς διευθυντές μέχρι υπεύθυνο επικοινωνίας που περιέβαλε τον ομοσπονδιακό. Με τη σειρά του ο Ρανιέρι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη μεταβατική περίοδο και για να ανανεώσει την Εθνική τής έκανε εγχείρηση πάνω από τα ρούχα. Παρόλα αυτά, προσωπικά πιστεύω ότι στον χθεσινό εύστοχο τίτλο της «Live» περί «Νέρωνα» η φωτογραφία θα έπρεπε να είναι όχι του Ρανιέρι, αλλά εκείνου που του έδωσε τα σπίρτα και το στουπί.

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)