Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μάρκους, μας έλειψες!

Χρειάστηκαν λιγότερο από δέκα λεπτά στον Μάρκους Μπεργκ για να γράψει μια ακόμα σελίδα στον εν Ελλάδι μύθο του. Μπήκε αλλαγή στο 76΄, φόρτωσε με κίτρινη κάρτα τον Κούσα (που αμέσως έγινε κόκκινη) στο 80΄ και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή στο 84΄. Καταπληκτικό και μυθικό! Επιστροφή τού ήρωα των Παναθηναϊκών με μια εξέλιξη σαν από σενάριο και ένα γκολ για σεμινάριο. Η αίσθηση που υπήρχε – τουλάχιστον αυτήν που προσωπικά είχα αποκομίσει – ήταν ότι η συμμετοχή του Μπεργκ στην αποστολή έγινε πιο πολύ για να διαδραματίσει ρόλο Ελ Σιντ, σε μια κίνηση εμψύχωσης της ομάδας και δικής του επανένταξης. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ωστόσο, ο Μπεργκ σε αυτήν τη βραδιά προσωπικής αποθέωσης, έδειξε αμέσως πόσο είχε λείψει από τον Παναθηναϊκό, από τον κόσμο του, αλλά και από εκείνους που αγαπούν το καλό ποδόσφαιρο και τους παίκτες που το κοσμούν.

Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο, ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες μετά ακριβώς από έναν μήνα και δυο μέρες. Ανάμεσα σε αυτήν και την προηγούμενη – στις 28 Σεπτεμβρίου με τη Νίκη Βόλου – μεσολάβησαν αγώνες και γεγονότα που θα μπορούσαν να ήταν καταστροφικά. Την άθλια εμφάνιση στο Εστορίλ και την ήττα από τον ΟΦΗ διαδέχονταν δυο παιχνίδια υψηλού κινδύνου για τη συνοχή του Τριφυλλιού: με τη Αϊντχόφεν και τον Ολυμπιακό. Αυτά ήταν αρκετά για να τινάξουν τελείως στον αέρα ό,τι είχαν αποσαθρώσει οι δυο προηγούμενες αποτυχίες.

Τελικά, μετά από τη διπλή δοκιμασία η γη εξακολουθεί να γυρίζει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος χθες έδειξε πάλι τις αμυντικές του αδυναμίες, αλλά εν τέλει πρόσφερε μαζί με τον Παναιτωλικό ένα πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, τρία όμορφα γκολ και τη δυνατότητα σε αρκετούς από τους παίκτες του (Μπούι, Μπαϊράμι, Δώνης Μέντες κλπ) να δείξουν ότι μπορούν να δώσουν στη συνέχεια το κάτι παραπάνω που περιμένει η ομάδα.

Την ίδια δυνατότητα κλώτσησε για μια ακόμα φορά ο Πετριτς στο τετ α τετ του 53΄. Ήταν ό,τι έπρεπε για σκοράρει και να στηρίξει την κλονισμένη του ψυχολογία μετά και την πολύ ωραία ενέργειά του στην ασίστ του πρώτου γκολ. Αλλά – πάλι! – δεν το έκανε…

Διον. Βραϊμάκης 

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)