Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μποτιλιάρισμα στην Πλατεία Αλεξάνδρας

Ο Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων είναι δεξαμενή που αλλάζει συνεχώς τα νερά της. Μια ομάδα-τράνζιτ για πολλούς παίκτες. Έρχονται, αναβαθμίζονται και φεύγουν μοσχοπουλημένοι. Σε μια πρόσφατη περίπτωση το «τράνζιτ» ήταν για μόλις λίγους μήνες. Ο λόγος για τον Βάις που πήγε στο Λιμάνι του Ιούνιο του ’13 και έφυγε τον Ιανουάριο του ’14. Μιλάμε για λεφτά σχεδόν χέρι με χέρι! Φυσικά, ο Μαρινάκης δεν ξεπουλάει, πουλάει. Δεν αφήνει την ομάδα στο έλεός της, αλλά φροντίζει να είναι πλούσια τα ελέη της σε παίκτες. Πάντα ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός: «Θα κάνω τον Ολυμπιακό αυτάρκη», έχει πει – και όχι μόνο μία φορά. +/- Δείτε τη συνέχεια

Σίγουρα, η ανακύκλωση του υλικού σε τόσο μεγάλο βαθμό έχει τα ρίσκα της. Το να αλλάζεις τον κορμό μιας ομάδας και να τον ξαναφτιάχνεις από την αρχή – μια, δυο, περισσότερες φορές – δημιουργεί έναν βαθμό κινδύνου όταν πρέπει αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστεί στη Ελλάδα (εύκολα!) και, το κυριότερο, να κρατάει ψηλά το ευρωπαϊκό της επίπεδο.
Εκεί ακριβώς θα παιχτεί η αποτυχία ή επιτυχία του μοντέλου Μαρινάκη. Στο να «περπατήσει» δηλαδή και αγωνιστικά. Τότε θα βγουν καπέλα και θα αρχίσουν τα χειροκροτήματα. Διαφορετικά δεν είναι απίθανο να έρθουν ξανά στην κυκλοφορία τα γνωστά συνθήματα του είδους «Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».
Για το μποτιλιάρισμα εισερχομένων-εξερχομένων στα γραφεία τής Πλατείας Αλεξάνδρας, φαίνεται πως η συναίνεση του Μίτσελ είναι απόλυτη και αβίαστη. Και η συνεισφορά του στη δημιουργία τού μοντέλου Μαρινάκη μεγάλη. Όπως μεγάλη είναι η δυσκολία να μοντάρει με σταθερότητα ένα σύνολο που σε 14 μέρες αρχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.
Σκεφτείτε: Από τους παίκτες της ομάδας που τόσο πολύ άρεσε στο τουρνουά της Αμερικής (και οι οποίοι έπαιξαν) ο Μίτσελ δεν έχει πλέον τον Μανωλά, τον Αβραάμ, τον Χολέμπας, τον Σάμαρη, τον Κολοβό, τον Σαβιόλα και τον Παπάζογλου, ενώ έως την στιγμή που παραδίδεται για σελιδοποίηση αυτό το άρθρο, δεν είχε παρθεί η οριστική απόφαση για τον Αυλωνίτη που, πιθανόν, θα έμενε λόγω Αβραάμ. Αυτό το υλικό-κινούμενη άμμος, ο Ισπανός πρέπει να το δουλέψει, να το συντονίσει και να το μοντάρει γρήγορα για τα δύσκολα. Δύσκολο!

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)