Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο Έλβις θα εμφανιστεί στα 80 του!

Ό,τι είχα τελειώσει το Δημοτικό όταν άκουσα σε έναν δίσκο 33 στροφών (νομίζω του τότε «κολλητού» μου του Γιώργου του Ζώρα), το Heartbreak Hotel και το Jailhouse Rock! Αυτά τα δύο τραγούδια ήταν σαν αποκάλυψη για μένα, που ακόμη δεν είχα μπει ούτε στην… προεφηβεία! Ουσιαστικά ο Έλβις ήταν αυτός που με μύησε στο Rock ‘n’ Roll και έτσι μου άνοιξε τον δρόμο προς τη ροκ, που άρχισα να ανακαλύπτω στην πορεία και έγινα φανατικός της. Ο Μόρισον, ο Γκάλαχερ, ο Μπλάκμορ, ο Ντίλαν, η Τζόπλιν, η Πάτι Σμιθ, ο Λένον, ο Γκάρι Μουρ, οι Led Zeppelin, οι Deep Purple, οι Eagles, οι Steppenwolf, οι Animals, και φυσικά ο Γκίλμορ και οι Pink Floyd, ήρθαν απλώς ως συνέχεια του Έλβις… +/- Δείτε τη συνέχεια

Από εκείνη τη στιγμή που άκουσα αυτά τα δύο τραγούδια, ο Έλβις ήταν για μένα ο βασιλιάς μου και μια τεράστια αφίσα του κοσμούσε πλέον την πόρτα του δωματίου μου, έτσι ώστε όποιος έφτανε έξω από τον «ιερό χώρο», να αντιλαμβανόταν αμέσως ποιόν «θεό» εδώ μέσα προσκυνάμε!

Ένα χρόνο μετά «πάγωσα»… Εκείνη η ημέρα του Αυγούστου του 1977 ήταν κάτι σαν σοκ για μένα! Μου φαινόταν αδύνατον το ότι ο Βασιλιάς είναι νεκρός! Το άκουγα και δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου!!! Αρνιόμουν να το πιστέψω!!! Κάπου-κάπου πιάνω τον εαυτό μου ακόμη και σήμερα να αρνιέται να το πιστέψει… Ακόμη και σήμερα, πιάνω τον εαυτό μου να «κρυφοπαρακαλάει» να βγει αληθινή εκείνη η περίφημη «θεωρία συνωμοσίας» που διαδόθηκε έντονα εκείνη την εποχή και που ήθελε τον Έλβις απλώς να έχει σκηνοθετήσει τον θάνατό του και να απολαμβάνει πλέον σε ένα άγνωστο μέρος την ησυχία του, γελώντας με όλους εμάς που τον θρηνούσαμε!

Γιατί τελικά όλος ο πλανήτης αρνιόταν τότε να το πιστέψει… Και ίσως κι άλλοι σαν και μένα να «κρυφοπαρακαλάνε» μέσα τους ακόμη και σήμερα να βγει αληθινό εκείνο το ψέμα… Να βγουν -λέει- ξαφνικά έκτακτα δελτία ειδήσεων που να λένε ότι «ο Έλβις ζει» κι ας θα είναι πλέον παρά κάτι… 80 ετών!

Jim Bas είναι συνάδελφος, δημοσιογράφος, και το κείμενό του για τον «Βασιλιά» αναρτήθηκε χθες στο Facebook)