Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Το «Ματς Πόιντ» του Ολαϊτάν…

Αν η ζωή «είναι ποτάμι που τρέχει και σαρώνει τα εμπόδια», τότε το ποτάμι τού Μάικλ Ολαϊτάν έχει αρχίσει να κυλάει. Ο παίκτης που μας έκοψε τη χολή την Κυριακή τού αιώνιου ντέρμπι στο Φάληρο, άρχισε να γυμνάζεται σε χαλαρούς ρυθμούς. Και έστειλε μήνυμα ελπίδας που όλοι χρειαζόμαστε: «Τα αδύνατα γίνονται δυνατά, όταν στον έλεγχο είναι ο Θεός. Στέκομαι πάλι στα πόδια μου», έγραψε στο διαδίκτυο. +/- Δείτε τη συνέχεια

Ο Ολαϊτάν είναι από τους τυχερούς-άτυχους της ζωής. Η δική του ζωή εκείνο το βράδυ του περασμένου Μάρτη αναπήδησε σαν το δαχτυλίδι στο «Ματς Πόιντ» του Γούντι Άλεν. Ισορρόπησε για λίγο στο σύνορο των «από Εδώ» και των «από Εκεί» και τελικά έπεσε από την πλευρά τής Συνέχειας. Το πότε και πώς θα επανέλθει στα γήπεδα κανείς δεν το ξέρει. Αλλά έχει γίνει το πρώτο βήμα σε μια δύσκολη διαδρομή που την περπάτησαν πολλοί αθλητές, και νίκησαν!

Το πιο τρανό – διπλανό μας πια – παράδειγμα, μας το δίνει ο Αμπιντάλ με τη θριαμβευτική επάνοδό του στα γήπεδα. Η αρρώστια σκίασε την καριέρα του, αλλά επειδή όταν υπάρχει σκιά υπάρχει και το φως που τη δημιουργεί, ο άσος της Μπαρτσελόνα, και σήμερα του Ολυμπιακού, βγήκε κερδισμένος.

Κοντά μας εκτυλίχθηκε και η περιπέτεια του Γιώργου Αμανατίδη, του αμυντικού του Ολυμπιακού που στις αρχές της περασμένης δεκαετίας βάδισε και εκείνος στο δρόμο της δύσκολης επανόδου. Βγήκε βαριά τραυματισμένος από το στραπατσαρισμένο Smart του, μπήκε στην εντατική και τελικά κέρδισε τη ζωή και επανήλθε στα γήπεδα, όπως είχε επανέλθει μετά από τη δική του περιπέτεια ένα μεγάλο παγκόσμιο αστέρι, ο Κανού. Ο οποίος στα πρώιμα ποδοσφαιρικά του χρόνια – ήταν δεν ήταν 20 χρονών – παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα στην καρδιά, υποβλήθηκε σε εγχείρηση, η καριέρα του κινδύνευσε, αλλά επανήλθε νικητής της ζωής, συνεχίζοντας να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.
Τώρα ο Μάικλ Ολαϊτάν ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς και να έχει ολοκληρωτικά ένα κερδισμένο ματς πόιντ. Το ομορφότερο στο παιχνίδι της ζωή του.

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)