Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Το τελευταίο ρούχο στο ξεγύμνωμα

Από τη μια η τυφλότητα του Κάκου, από την άλλη επιλεκτική όραση του Καλογερόπουλου και το σκηνικό πολέμου έχει στηθεί για τη ρεβάνς τής Τούμπας. Τα πρωτοσέλιδα της Θεσσαλονίκης το λένε απερίφραστα, τα πρωτοσέλιδα του Πειραιά αποδέχονται το αναπόδραστο:

• Σπορ του Βορρά: «Και τώρα ελάτε στην Τούμπα».
• MetroSport: «Ραντεβού στην Κόλαση».
• Γαύρος: «Αντί για μπουγάτσες θα πάμε για πόλεμο».

Η φωτιά έρχεται και οι εμπρηστές περιφέρονται ανεμπόδιστοι και ασύλληπτοι με το δαυλό στο χέρι. Η ΚΕΔ έχει βάλει στη σαλαμούρα τις προαιώνιες αμαρτίες της και τις διατηρεί στο παλιό και στο καινούργιο αίμα της διαιτησίας. Καινούργιο, αλλά με παλιά αιμοπετάλια. +/- Δείτε τη συνέχεια

Όπως δηλαδή είναι ο Καλογερόπουλος τον οποίο μας παρουσίασαν ως νέο, δυναμικό και άφθαρτο που δεν μασάει από έδρες και πιέσεις. Μάσησε και έφτυσε τα κουκούτσια τής διαιτητικής ανεπάρκειας στη μούρη του ΠΑΟΚ, αλλά μαζί έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Στην ελληνική διαιτησία έχουμε δει τρελές γκάφες, προφανή ηθελημένα σφάλματα, αποφάσεις-δώρα, αλλά την προκλητικότητα της απόφασης Καλογερόπουλου και των συν αυτώ βοηθών ποτέ. Ήταν απόφαση που έριξε και το τελευταίο για φέτος ρούχο στο ξεγύμνωμα της ελληνικής Διαιτησίας – το προτελευταίο είχε πέσει με την ατιμώρητη μπουνιά τού Ινσαουράλδε. Ίδια φάση, ίδιος χώρος, ίδια στιγμή, ίδιο παράπτωμα – πλάι πλάι – αλλά το ένα τιμωρείται με κόκκινη και ο άλλο με κίτρινη.

Και ο Μαρινάκης – …αυτοπροσώπως! – να ήταν διαιτητής δεν θα το έκανε, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ! Γιατί; Γιατί ο Ολυμπιακός, χωρίς να του είναι χρήσιμο. χωρίς να του κάνει καλό, μπαίνει σε έναν νέο κύκλο έντασης. Για τη ρεβάνς της Τούμπας δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά τα σκηνικά να βγουν από την αποθήκη. Είναι σαν παλιά παράσταση που ξανανεβαίνει: περιπολίες ελικοπτέρων, εισαγγελείς, ΜΑΤτζηδες οπλισμένοι με όλα τα σέα και τα μέα τους, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Δέλτα», κινητοποίηση που θα θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση. Σε αυτό το τοπίο ζητούνται για τον Ολυμπιακό παίκτες-κομάντος και συνοδοί ήρωες. Ήδη ένας δήλωσε παρών στο προσκλητήριο: «Θα πάω στην Τούμπα χωρίς κράνος» είπε ο Μίτσελ.

Διον. Βραϊμάκης

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)