Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Γύρισε τον διακόπτη, άλλαξε το κλίμα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μοναδική ικανότητα να πατάει το κουμπί του κλιματιστικού και να αλλάζει το περιβάλλον. Πότε απαντώντας με κινήσεις τύπου Σαβιόλα στο «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και πότε τινάζοντας την μπάνκα για να δέσει έναν τερματοφύλακα.Τα 6 εκατομμύρια ευρώ για τη θέση «1» είναι ιστορικό ρεκόρ στα ελληνικά δεδομένα. Ακατάρριπτο! Η αγορά του Ρομπέρτο ήρθε σε μια εποχή που τα χασμουρητά στο Φάληρο είχαν αρχίσει να γίνονται περισσότερα από τα χειροκροτήματα. Και σε μέρες που η γκρίνια φούντωνε. +/- Δείτε τη συνέχεια

Εκεί που κάποιοι οπαδοί έλεγαν ότι ο Μαρινάκης «διαλύει για δεύτερη φορά την ομάδα», ότι «πετάει λευκή πετσέτα με τη Μάντσεστερ», ότι πήρε χοντρό χρήμα και δίνει χαρτζιλίκια για «κουτσά άλογα», εκεί που ο Βαλντέζ βγήκε ελεύθερος υπηρεσίας με το που ακούμπησε μπάλα, εκεί που η ομάδα από καλπάζουσα που ήταν άρχισε να αργοκινείται, ΕΚΕΙ ακριβώς ο Μαρινάκης ανέβασε τον διακόπτη, οι προβολείς άναψαν και το πάρτι άρχισε: «Ρομπέρτο Αλάνι για πάντα στο Λιμάνι» και «Είναι τρελός ο πρόεδρος»!

Ακόμα και η ανακοίνωση της μεταγραφής έγινε εν κινήσει και σε σωστό χρόνο. Την ώρα που ο Πανιώνιος άρχισε να απειλεί και την στιγμή που ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις, τα μεγάφωνα του Καραϊσκάκη ήταν τα πρώτα στην ιστορία των… μικροφωνικών εγκαταστάσεων που έδιναν μια μεγάλη αποκλειστικότητα: ο Ρομπέρτο μένει στον Ολυμπιακό! 

Βέβαια, πέρα από την ικανότητα του Μαρινάκη να αφουγκράζεται την κερκίδα και να διαχειρίζεται τα κόκκινα συναισθήματα όταν πάνε να μαυρίσουν, η μεταγραφή του Ρομπέρτο είναι τεράστια όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά. Γιατί οι μεγάλες, ή απλώς καλές, ευρωπαϊκές πορείες ξεκινάνε πάνω σε ένα δυνατό σασί: τον τερματοφύλακα.

Θυμηθείτε: Στεργιούδας (φυσικά και ο «πεναλτάκιας» Χρηστίδης) το ’77 με την ΑΕΚ, Βάντσικ στις ευρωπαϊκές επελάσεις του Παναθηναϊκού (και Οικονομόπουλος-Κωνσταντίνου στην πορεία προς το Γουέμπλεϊ), Νικοπολίδης όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να βγαίνει από τα πέτρινα χρόνια της Ευρώπης και τώρα Ρομπέρτο για την άνετη πρόκριση στους «16».

Ενδέχεται το «σασί» της ισπανικής ποδοσφαιρικής βιομηχανίας να χρειαστεί για ένα πολύ μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ταξίδι. Οψόμεθα...

(Το θέμα δημοσιεύεται στη Sport Live της Παρασκευής)