Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Δεν αυτοπυρπολήθηκε (αλλά θα καεί από αυτανάφλεξη όταν γίνει φρύγανο!)

«ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. ΔΩΣ' ΤΟΥΣ ΚΑΝΑ ΦΑΟΥΛΑΚΙ. ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣ' ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Ο Απόλλων επέλεξε το δρόμο της σύνεσης. Του παιδιού που το χαστουκίζουν, κρατάει με συστολή το μάγουλο και κρύβει στις σκέψεις του το πάθος για εκδίκηση όταν μεγαλώσει. Δεν είναι εύκολο να αυτοπυρποληθείς. Είναι ευκολότερο (αλλά στο τέλος το ίδιο καταστροφικό) να καίγεσαι λίγο λίγο, να καρβουνιάζεις και να καταλήγεις. Αν ο Απόλλων αποχωρούσε θα ερχόταν άμεσα η καταστροφή. Αλλά κανείς και τίποτα δεν διαβεβαιώνει ότι τώρα θα τη γλιτώσει. Το πιθανότερο είναι ότι έδωσε διάρκεια στην πτώση του και «ποιότητα» στον τρόπο που μπορεί να πεθάνει: στη ζεστασιά του κρεβατιού του και όχι στα βράχια ενός Ζάλογγου που θα επέλεγε ο ίδιος αλλά θα τον οδηγούσαν άλλοι. +/- Δείτε τη συνέχεια

Η πρόταση Βελλή για αποχώρηση από το πρωτάθλημα σε μια στιγμή που η ομάδα διατηρεί ΑΚΕΡΑΙΕΣ τις ελπίδας της για την παραμονή, ήταν μια κίνηση με αφροσύνη αλλά επαναστατική. Θα έφερνε μια δόνηση, έναν κλονισμό στο σύστημα. Κάτι θα σάλευε. 

Ο Απόλλων ξέρει ότι φωνάζει αλλά δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα. Ούτε για τις ομάδες που «ανοίγουν ξαφνικά τα πόδια σε άλλες» ούτε για περίεργες νίκες και περίεργους παράγοντες εκπαιδευμένους στο έρπειν. Η καραμέλα είναι γνωστή: φέρε αποδείξεις και πήγαινε στον εισαγγελέα. Δεν τους φτάνουν οι ενδείξεις. Ούτε οι ευθείες δηλώσεις που παραδέχονται λοβιτούρες.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: τι έγινε με τη συνέντευξη Ποντίκη, του πρώην διαιτητή, που ξεσκέπαζε τον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας και τις εντολές που δίνονταν σε διαιτητές: «Βοήθα τους λίγο να κερδίσουν αν μπορείς, Δωσ’ τους κάνα φαουλάκι. Βάλ’ τους μέσα στην περιοχή». Αυτά o Ποντίκης τα είπε στη συνέντευξή του εν έτει 2008. Και ήταν σαν να περιέγραφε αγώνα που έγινε χθες. Προφήτης!

Η ουσία είναι ότι ο Απόλλων είτε έφευγε είτε έμενε, ήταν «κλειδωμένος» στόχος. Και θα παραμείνει. Μακάρι να κάνω λάθος. Όμως, πολύ φοβάμαι ότι απέφυγε μεν την αυτοπυρπόληση αλλά δύσκολα θα αποφύγει την αυτανάφλεξη. Αφού προηγουμένως τον κάνουν φρύγανο.

Διον. Βραϊμάκης

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)