Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Επαναστάτες ομογάλακτοι μνημονιακοί στη Μάχη του Γάλακτος και ο Ελ Σιντ

Η επαναστατικότητα του ΠΑΣΟΚ χτυπάει πάλι κόκκινο! Η Μάχη του Γάλακτος μαίνεται και το ΠΑΣΟΚ αντιπαλεύει τους ομογάλακτους μνημονιακούς εταίρους για να μην περάσει η επέκταση της ημερομηνίας λήξης στο παστεριωμένο. Τώρα που έσφιξαν τα γάλατα με τις σφυγμομετρήσεις, το Κίνημα πρέπει να κινηθεί, να αντισταθεί και να σταθεί πλάι στον πολίτη. Ο ίδιος ο Μεγάλος Τιμονιέρης του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στα χαρακώματα και «επαναβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεση του». Ήταν καίριο χτύπημα στην προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης να περάσει το μέτρο. Ο τελευταίος καταφεύγει στην τρόικα η οποία «φέρεται να επιμένει στην υιοθέτηση των όσων αναφέρει η κόστους 900.000 ευρώ έκθεση του ΟΟΣΑ», που ανάμεσα σε άλλα «προτείνει να παράγεται γιαούρτι από γάλα σκόνη και το ελαιόλαδο να αναμειγνύεται με σπορέλαια»! +/- Δείτε τη συνέχεια

Την ίδια ώρα ο Ελ Σιντ της μνημονιακής παράταξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, βάλλει επίσης κατά του άλλου μέτρου που θα μας κάνει πιο Ευρωπαίους από όσο είμαστε: να διατίθενται δηλαδή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για μια τεράστια κίνηση αντίστασης, για μια αντιμνημονιακή απρόσμενη μετάλλαξη που ήρθε λίγες μέρες μετά την ανάδειξή του ως πλέον αντιπαθούς πολιτικού (πιθανόν και πολίτη!) στη Β΄ Περιφέρεια με ποσοστό πάνω από 72%!

Οι πολιτικοί μας αφού έβαλαν στις ράγες της επίλυσης το πρόβλημα των μισθών, των συντάξεων, της ανεργίας, της πείνας, των δανείων, του χρέους, των απολύσεων, των αστέγων, των αυτοκτονιών και της διαφθοράς προσπαθούν να λύσουν με τον πιο μαχητικό τρόπο που τους χαρακτηρίζει εδώ και μια τετραετία, το ζωτικής σημασίας θέμα αν το γάλα πρέπει να πωλείται τρεις, πέντε ή επτά μέρες μετά τη παστερίωση του και αν θα βρίσκουμε ασπιρίνες πλάι στις φέτα και στο ξίδι του σούπερ μάρκετ.

Το επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν, θα είναι να απαντήσουν στο παλιό, προαιώνιο φιλοσοφικό ερώτημα που ταλανίζει την Οικουμένη: πόσοι άγγελοι χωρούν στο κεφάλι μιας καρφίτσας. Εδώ σε θέλω Άδωνη!