Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Μάθημα θάρρους και αξιοπρέπειας

Ο Μιχάλης Παυλής ήθελε να γίνει αστέρι στην ΑΕΚ, να της προσφέρει και να του προσφέρει. Ήθελε, πάλεψε, δεν μπόρεσε. Ταλέντο στα 17, παίκτης πρώτης ομάδας στα 18, χτυπημένος από την αρρώστια που δυσκολεύει τις κινήσεις στα είκοσι. Όταν άνοιξε λογαριασμό με τους γιατρούς φάνηκε ότι θα αποχαιρετήσει τα γήπεδα, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Πήγε και γύρισε. Του πήρε χρόνο για να σταθεί σταθερά στα πόδια του, αλλά επέστρεψε στην ΑΕΚ όταν είδε τις δυνάμεις του να επανέρχονται και αυτές. Ήθελε να παίξει και ζήτησε να βοηθήσει την ομάδα. Τότε δεν πίστευε – δεν ήθελε να πιστέψει – ότι η ΑΕΚ θα αποχωριζόταν τον φυσικό της χώρο. «Άμα πέσει θα αποσυρθώ…» +/- Δείτε τη συνέχεια
Το είπε αλλά δεν το έκανε. Ακολούθησε την ΑΕΚ στο ταξίδι τού υποβιβασμού, έζησε ως ποδοσφαιριστής στο άγνωστο περιβάλλον τής Γ΄ Εθνικής, άντεξε να προπονείται παρά το πρόβλημα, αλλά χθες ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει οριστικά από τα γήπεδα.
Ο Παυλής είναι από τους άτυχους της ζωής. Αυτούς που ανεξήγητη μοίρα τούς επιλέγει και τους δοκιμάζει. Αλλά ανήκει στην ξεχωριστή κατηγορία των ανθρώπων που ξέρουν να παλεύουν. Εκείνους που είναι προικισμένοι με εσωτερική δύναμη νικητή.
Ο Μιχάλης αντιμετωπίζει την σκλήρυνση κατά πλάκας με περίσσευμα θάρρους. Πέρσι βγήκε με τόλμη και μίλησε για το πρόβλημα – νομίζω στην «Αθλητική Κυριακή». Δεν το έκρυψε. Δεν γκρίνιαξε. Υποσχέθηκε να αγωνιστεί για τη ζωή του πρώτα, για την ΑΕΚ ύστερα. Το έκανε με πλήρη συναίσθηση της κατάστασής του: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα παιδί είκοσι ετών να υποβάλεται σε αυτές τις αγωγές με τρεις φορές την εβδομάδα ενέσεις», είχε πει τότε, όταν ζούσε μαζί με το δικό του σοβαρό πρόβλημα και την περιπέτεια της ομάδας του. Δεν λέω «μαρτύριο» το πρόβλημα της ΑΕΚ. Δεν παίζω με τις λέξεις.
Μαρτύριο είναι αυτό που βιώνει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ο Μιχάλης, διδάσκοντας θάρρος και αποφασιστικότητα για τη συνέχεια του αγώνα του. Στον οποίο, βέβαια, θα σταθεί κοντά του η ΑΕΚ. Για πάντα! Ούτε καν μπορώ να διανοηθώ το αντίθετο.

Διον. Βραϊμάκης 

(Τα άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)