Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ταλαιπωρία επ' αμοιβή στο γ.ν. Παίδων Πεντέλης του Αδώνιδος!

Στο χαοτικό και συγκλονιστικά υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: μια ακτινογραφία θώρακος, ένας υπέρηχος καρδιάς, μια εξέταση αίματος (μερική, για ένα ένζυμο), συνολική κοστολόγηση 115 ευρώ. Οι εξετάσεις κρίθηκαν από το γιατρό ως απαραίτητες και επείγουσες. Εάν δεν έχεις χρήματα μαζί σου ή βιβλιάριο ασφάλισης -και μόνο με την προϋπόθεση ότι οι εξετάσεις είναι επείγουσες- υπογράφεις ένα χαρτί (αφού σου πάρουν φωτοτυπία της ταυτότητας) ότι θα φέρεις τα χρήματα εντός 10 ημερών, αλλιώς το χρέος πάει στην εφορία. Ανασφάλιστοι, διαβάζω, είναι πάνω από τρία εκατομμύρια Έλληνες, δλδ ο ένας στους τρεις.

Η απάντηση που πήρα από γιατρούς και διοικητικό προσωπικό στην εύλογη ερώτηση «δηλαδή, αν είσαι ανασφάλιστος και δεν έχεις λεφτά, πεθαίνει το παιδί σου;» ήταν καρμπόν σε όλες τις περιπτώσεις: «ε, έτσι που τα κάνανε τώρα, τι ψάχνετε να βρείτε;» Και μετά, σε όλες μα όλες τις περιπτώσεις, παράπονα για απλήρωτες εφημερίες, ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα, κ.λπ.

Για την ιστορία, να προσθέσω ότι η «χρυσή» ακτινογραφία θώρακος μου παραδόθηκε με συνοδευτικό χαρτί στο οποίο διαβάζω: «Ακτινογραφία κρανίου, δεν ευρέθη κάταγμα». Πάλι καλά...

Μαρία Δεδούση

1 σχόλιο:

  1. αφού υπάρχουν τόσες ιδιωτικές ασφαλιστικες εταιριες κυρία μου. κλεφτρες θα γίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή