Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Τζάκια, θερμαντικά wi-fi, ΕΡΤ και τι εκπέμπει το κάψιμο των ελπίδων πέλλετ

Xθες, που είχε πρεμιέρα ο χειμώνας, κυκλοφορούσαν τα μονά τζάκια. Σήμερα τα ζυγά. Πάντως κανένα πρόβλημα. Το wi-fi που θα καλύπτει σε λίγο όλη την Ελλάδα θα έχει και θερμαντικές αντιστάσεις. (Είναι παραγγελία στη Γερμανία, που ξέρει και από υποβρύχια).
Κατά τα άλλα, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου τα τζάκια είναι υπό διωγμό. Για τα μεγάλα δεν ξέρουμε ακόμα. Πάντως το υπουργείο ετοιμάζει κάρτες ελεύθερης κυκλοφορίας και καύσης κάθε μέρα για ειδικές περιπτώσεις. Κυρίως για δημοσιογράφους, βουλευτές, άτομα με ειδικές διασυνδέσεις. +/- Δείτε τη συνέχεια

Το πρόβλημα με την παραγωγή μολυσματικών καυσαερίων είναι από την καύση νοβοπάν, ακατάλληλων βαμμένων ξύλων (πόρτες, κουφώματα κλπ) - παλιών ρούχων και άλλων. Όλες οι εκπομπές μπορούν να αντιμετωπιστούν με ειδικά φίλτρα, όπως αντιμετωπίστηκαν και οι εκπομπές της «παράνομης» ΕΡΤ.
Η επόμενη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας θα είναι από κατοίκους της Εκάλης, του Καστριού και της Πολιτείας Κοκκιναρά. Κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία στα τζάκια» και «Δεν ζεσταίνουν μόνο οι γούνες». Πάντως, η κυβέρνηση θα πείσει για την επικινδυνότητα των τζακιών με έγκυρα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Τέλος, ειδικό συνεργείο του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την εκπομπή αερίων από το κάψιμο των ελπίδων σε μορφή πέλλετ. Εικάζεται ότι οι εκπομπές ρύπων από αυτές είναι και οι πλέον τοξικές. Αλλά αναμένεται αναπροσαρμογή των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ.