Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Οι χειροπέδες στα κάγκελα της ΕΡΤ και ο… εραστής Τόμσεν

Η έμπνευση του αστυνομικού (υποθέτω αξιωματικού) να ασφαλίσει με χειροπέδα την αλυσίδα που έκλεισε την καγκελόπορτα της ΕΡΤ– γιατί δεν υπήρχε λουκέτο! – ήταν ατυχής, αλλά μαζί και αθέλητα ευφυής, φορτωμένη με σημαινόμενα, αλληγορίες και παραπομπές. Χειροπέδες στην ενημέρωση; Απλοϊκό. Χειροπέδες στη Ελλάδα ολόκληρη! Το λουκέτο δεν θα έλεγε τίποτα. Με λουκέτα ασφαλίζονται τα κλειστά μαγαζιά που η τροϊκανή λαίλαπα δημιούργησε με την ανοχή και τη συνδρομή δικών μας. +/- Δείτε τη συνέχεια

Οι άνθρωποι νιώθουν κατακτητές, επικυρίαρχοι. Η αυθάδεια του Τόμσεν ανέβασε ταχύτητα στη νέα επίσκεψή του. «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε», είπε με εριστικό ύφος και υπεροψία σε 40 στελέχη της ελληνικής διοίκησης και πολιτικούς παράγοντες. «Πάρτε τους από εδώ», λένε οι τελευταίο σύμφωνα με το «Βήμα». Το λένε προφανώς μέσα από τα δόντια τους. Επαναστατούν ψιθυριστά και ανέχονται.Αυτή η υποτέλεια, αυτός ο εξευτελισμός του εθνικού γοήτρου, θα τους σημαδεύει για πάντα. Όλους!

Υστερόγραφο: Λίγο ροζ, αλλά δεν αντέχω στον κιτρινισμό που ξυπνάει μέσα μου. Δυο σχέσεις, διάβασα, με Ελληνίδες έκανε ο Τόμσεν στις επισκέψεις του στη Ελλάδα. Η γοητεία τού κατακτητή και του τα γ@...ω όλα. Που αλλάζει σαν πουκάμισα τις γκόμενες. Και ας μένει λίγες μέρες στην Ελλάδα. Βαριέται εύκολα ο άνθρωπος.