Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι Σκουρέλτης, οι γονείς του Σαμαρά, η αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ και ο... Άδωνις

Από το ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που ξαφνικά μεγάλωσε και δεν μπορεί εύκολα να κουμαντάρει ούτε το ύψος του ούτε το βάρος του, δεν περίμενες να έχει αμέσως λύσεις για προβλήματα που άλλοι σκάρωναν επί ολόκληρες δεκαετίες. Ούτε περίμενες να είναι αλάνθαστος, να μην ψάχνετε σε αλλαγές πορείας που θα αυξήσουν τη δεξαμενή των ψηφοφόρων. Αναμενόμενα και ως ένα σημείο θεμιτά. (Στο κάτω κάτω από τα λάθη μαθαίνεις). Περίμενες όμως να έχει ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ στην αντιπολιτευτική του τακτική. Να έχει πολιτικό ΗΘΟΣ. Να φέρει κάτι νέο στο λόγο του. Να μην είναι ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ. Να τοποθετείται με πολιτικά επιχειρήματα και όχι βρίζοντας, αποκαλώντας τους άλλους «γελοίους», έστω και όταν προκαλείται. Ούτε να καταφεύγει σε χαμηλού επιπέδου ΑΣΕΒΕΙΣ αναφορές σε νεκρούς όπως έκανε ο Σκουρλέτης που είπε: «Ο πρωθυπουργός είχε πολλή μαγκιά. Τζάμπα το Χάρβαρντ και τα κολέγια. Αν ζουν οι γονείς του κυρίου ΣΑΜΑΡΑ δεν θα είναι πολύ περήφανοι με τα λεφτά που ξόδεψαν». Δεν είναι ΝΤΡΟΠΗ;

Υγ.: Φυσικά μεγαλύτερη ΝΤΡΟΠΗ είναι η κυνική δήλωση του (πώς το είπε η Ραχήλ Μακρή;) Άδωνη Γεωργιάδη. Ο οποίος δήλωσε ότι αν γίνουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ «σας παρακαλώ να μην το χρεώσετε στην τρόικα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου. Μην μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν». Αλλά ο Άδωνις είναι Άδωνις. Εκπροσωπεί έναν χώρο (και δεν εννοώ τον στενό Νεοδημοκρατικό) που αυτό το ήθος έχει και αυτό πουλάει. Από τον ευρύτερο χώρο που εκπροσωπεί ο Σκουρλέτης περιμένω άλλο ήθος και άλλη (θα το ξαναπώ) αισθητική στην έκφραση.

5 σχόλια:

 1. Ένα τρομερό ταλέντο να χάνουν το δίκιο τους (όταν το έχουν και δεν είναι λίγες οι φορές). Βγήκε π.χ. ο Άδωνις στη Βουλή και είπε για την Κων/πούλου ότι χρειάζεται βοήθεια και αμέσως βγήκε από το ίδιο βήμα ο... ρήτορας Αλ. Μεϊκόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, λέγοντας για τον Γεωργιάδη ότι θέλει ψυχιατρική υποστήριξη. Ενώ έχουν δίκιο για τον διόλου αθώο ρόλο Νέων, Μέγκα κλπ., επιλέγουν και βγάζουν ανακοίνωση εναντίον σκιτσογράφου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. σιγά ρε....Παρθενόπη τη προσβολή επειδή δεν ήξερε αν ζουν
  Εδώ με εντολή του Σαμαρά οι φίλοι του-ΔΟΛ,βουλευτές,μονταζιέρες-εξευτελίζουν γυναίκες(οχι πολιτικούς) κατά συρροή,και δεν αντιδρά κανείς.
  man

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύμφωνοι, Ανώνυμε, αλλά επειδή ακριβώς ξέρουν στην Κουμουνδούρου ότι παίζουν από μειονεκτική θέση και τους περιμένουν πάντα οι ΔΟΛιοι και ΔΟΛοπλόκοι όπως περιμένει ο... Βοσκάκης τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, πρέπει να τη φρενάρουν λίγο τη ρημάδα τη γλώσσα, να τη βουτάνε λίγο και στο μυαλό. "Ο πρωθυπουργός είχε πολλή μαγκιά. Τζάμπα το Χάρβαρντ και τα κολέγια" και τελεία. Θα τα είχε πει όλα ο Σκουρλέτης χωρίς να τρέχει ν' απολογείται. Δημόσιος διάλογος είναι, δεν είναι καφενείο. Και αν δεν μπορεί να την κάνει καλά τη δουλειά ο καθ' ύλην αρμόδιος (Σκουρλέτης), βράσε όρυζα! Η άσκηση της πολιτικής έχει και τακτική και τακτικισμό και ικανότητα ν' ανεβοκατεβάζεις ρυθμό και πονηριά και... και... Τι να λέμε τώρα; Γίνονται μ@κίες στον ΣΥΡΙΖΑ από το πουθενά, που μπορεί να μην είναι πάντα μ@κίες ουσίας αλλά τον φέρνουν στα καλά καθούμενα κατηγορούμενο. Π.χ. Θέλουν να διαμαρτυρηθούν μέσα στη Βουλή -και καλώς θέλουν- για τα επεισόδια στην ΕΡΤ και ο γίγας Λαφαζάνης λέει ν' αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας! Που την κατέθεσε το κόμμα του! Πιο πολλή δεν γίνεται, ματώνεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στη σεντρα είναι πάντα,ότι κι αν ειπωθεί,ότι κι αν κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.Κατ'εντολή.
  Τι να πρωτοθυμηθούμε?
  Αυτός είναι ο σκοπός τους ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ και να μη μιλάει κανείς,γιατί τα παπαγαλάκια γίνονται αυτόματα σκυλιά-παρθένες.
  Και περισσότερα και σκληρότερα.Έτσι κι αλλιώς τη δικιά τους και των μηχανισμών τους αθλιότητα δε τη φτάνει κανείς.
  Εσύ όμως γιατί π'έφτεις στη παγίδα τους.
  man

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δηλαδή, τι να λέω; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των θεών; Να λέμε κάπου κάπου και τις δικές του αστοχίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή