Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο γαλαζοπράσινος Στουρνάρας και ποιο είναι το πολιτικό του μέλλον

Η είδηση στα «Παραπολιτικά» λέει ότι ο Στουρνάρας προαλείφεται να μπει στην πολιτική από το παράθυρο του ψηφοδελτίου Επικρατείας. (Πού να κατέβει να διεκδικήσει ψήφο από τους ισοπεδωμένους – αν και με τον Έλληνα ψηφοφόρο ποτέ δεν είσαι σίγουρος). Το ζήτησε, λέει, ο ίδιος από τον Σαμαρά. Την πιστεύω την είδηση. Ο Στουρνάρας δήλωνε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολική αλλά στην υποσημείωση υπήρχε πάντα, με διάφορες διατυπώσεις, το «αυτή τη στιγμή».
Ακόμα η είδηση αναφέρει την πιθανότητα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας «γιατί δεν είναι ο πιο συμπαθής άνθρωπος, στους βουλευτές, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος» και γιατί «κανείς δεν τον θεωρεί ‘‘παιδί της ΝΔ’’». Αντίθετα, οι περισσότεροι τον ταυτίζουν με τον Γ. Παπαντωνίου και την αμαρτωλή περίοδο του ΠΑΣΟΚ την εποχή του Χρηματιστηρίου».
Σιγά τα ωά! Σιγά μη χαλάσει η καθαρότητα του μπλε ή του πράσινου. Εδώ πηδάνε από προεκλογικό μπαλκόνι σε προεκλογικό μπαλκόνι, αλλάζουν σημαίες και προχωρούν σε μια άλλοτε ασύλληπτη μίξη χρωμάτων. Και θα τους πειράξει ο ημιπράσινος και τώρα γαλαζοπράσινος Στουρνάρας; Κανείς δεν μπορεί να αντιταχθεί στο πολιτικό μέλλον τού υπουργού μετά από τόσες θυσίες.