Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Μήτρογλου δεν μένει πια εδώ…

Ο «ΑΠΩΘΗΤΙΚΟΣ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣ. ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ, ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΣΩΒΡΑΚΟ, ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ! ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ, ΟΣΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ...

Διανύουμε τις «Μέρες Μήτρογλου», την εποχή Μήτρογλου, τα πρωτοσέλιδα Μήτρογλου. Είναι το όνομα που μιλιέται και συζητιέται περισσότερο ακόμα και από αυτό του σόουμαν υπουργού Αδώνιδος – αλλά στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή θετικά. Ο Μήτρογλου είναι ποδοσφαιρικό ταλέντο η αξία τού οποίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας. Και μακάρι να μείνει έξω από αυτά, να μην επιστραφεί ως μη παραδοτέο όπως του Νίνη, του Αναστόπουλου, του Κλωναρίδη, πιθανόν τώρα του Μαυρία… Ο Μήτρογλου δεν είναι κατασκευασμένος σταρ των Μέσων. Δεν είναι από τις περιπτώσεις που ένα ψέμα επαναλαμβανόμενο γίνεται αλήθεια Μέχρι πριν λίγους μήνες τελούσε υπό αμφισβήτηση. +/- Δείτε τη συνέχεια

Μάλιστα, ήταν απωθητικός για τους οπαδούς άλλων ομάδων με το κάτι σαν «τσογλανισμό» που εξέπεμπε, αλλά και με τη γραφικότητα που είχαν οι πράξεις του. Τα πιστόλια, οι προκλητικοί πανηγυρισμοί, το κατεβασμένο σώβρακο, το παπάκι, το «κάνω του κεφαλιού μου» με το χαμένο πέναλτι στην Κύπρο, το επεισόδιο με τον Τάτο σε αγώνα του Ατρόμητου (τον έσπρωξε γιατί δεν του έδωσε την μπάλα), το κατσάδιασμα από τον Κόκκαλη («δεν θέλω πιστόλια» και μερικά… γαλλικά, όπως λέγεται), ήταν αυτά που αφαίρεσαν μάζα από το βαρύ ποδοσφαιρικό του ταλέντο και έκαναν πιο ελαφριά (ελαφρόμυαλη) τη νεανική του προσωπικότητα.

Σήμερα ο Μήτρογλου απολαμβάνει τη γενική αναγνώριση και την πλατιά ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ. Όλοι μιλάνε για την «παικτούρα» και θυμούνται το πλούσιο δειγματολόγιο τρόπων που σκοράρει. Από τις κάθε είδους κανονιές στις Βρυξέλλες έως το «άσκαστο» πλασέ στο πρώτο γκολ με τους Ρουμάνους και από το γκολ-παραμάζωμα στη Λεωφόρο έως τη ζυγισμένη γκολάρα στο Βουκουρέστι.

Η αναγνώριση τού «Μητρογκόλ» έρχεται με μια σπάνια ομοφωνία και μια πρωτόγνωρη για τα ποδοσφαιρικά μας ήθη σύμπνοια και ενότητα απόψεων γύρω από εν ενεργεία παίκτη. Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτσήδες τον θαυμάζουν και τον νιώθουν δικό τους παιδί. Είναι βέβαιο πια ότι το ελληνικό πρωτάθλημα φαντάζει πολύ περιορισμένο για το ταλέντο του.

Ο μικρός κανονιέρης σε λίγο δεν θα μένει πια εδώ. Φαίνεται τόσο σίγουρο όσο και ότι σήμερα πάλι θα βραδιάσει…

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sort της Παρασκευής)