Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ψάχνοντας πίσω από τις λέξεις…

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα; Μπορεί, πιθανόν και μακάρι. Αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα. Ούτε καν οι δυο συνδια- λεγόμενοι. Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη χθεσινή (μπορεί και ιστορική, μπορεί και μεγάλη!) ημέρα κράτησαν κάτω την μπάλα, έδειξαν σοβαρότητα και άφησαν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Προσπαθώ πίσω από τις λέξεις όσων ακούστηκαν και όσων δηλώθηκαν, να διακρίνω ερμηνείες, να ξεχωρίσω προθέσεις και να προσεγγίσω προβλέψεις. Και μαζί καταγράφω τι μου άρεσε, τι δεν μου άρεσε, τι με προβλημάτισε. Λοιπόν: +/- Δείτε τη συνέχεια

• ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ το «να προχωρήσω αποφασιστικά χωρίς δεύτερες σκέψεις» τού Γιαννακόπουλου. Έτσι πρέπει, αν έτσι θέλει και αν έτσι του επιτρέπουν οι καταστάσεις.
• ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ το συνοδευτικό τού προηγουμένου: «εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος». Το έδαφος είναι (νομίζω ή υποτίθεται) γνωστό, η περιοχή πρασίνου χαρτογραφημένη, τα χρέη δηλωμένα (εκτός και αν όχι ακριβώς…), το χωράφι πιάτο μπροστά μας και η απόφαση του κτηματία να το παραχωρήσει εκφρασμένη.
 • ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ το «κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο» που ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Προτάθηκε άλλη λύση; Υπάρχει κάτι διαφορετικό στον ορίζοντα που να του αλλάζει το «θέλω ολόκληρο και το θέλω τώρα»;

Στον κόσμο τού Παναθηναϊκού θα άρεσε να βγει αμέσως μετά τη συνάντηση καπνός από την καπνοδόχο τής Λεωφόρου και να ακουστεί το χαμπέμους. Καλό αλλά ιδεατό, όμορφο αλλά δύσκολο. Θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΥΣΗ. Αλλά πιθανόν αυτή η ιστορία να πάρει καιρό και τα κεφάλαια της αφήγησης να είναι πολλά.

Για να πλησιάσω το τι μέλλει γενέσθαι παραμερίζω τις λέξεις, κοιτάω πίσω από τις φράσεις και προσπαθώ να διακρίνω τι μπορεί να κρύβεται στο ρηθέν τού Αλαφούζου «η ΠΑΕ απέκτησε ένα σοβαρό σύμμαχο που δεν είχαμε τόσο καιρό». Για σύμμαχο ή αρχηγό ψάχνει ο Παναθηναϊκός τού επενδυτή; Και άλλωστε σε μια συμμαχία, όπως είπε ένας μεγάλος (για πολιτικούς λόγους αυτός) «ο ένας κάνει το άλογο και ο άλλος τον καβαλάρη». Αυτό θέλει ο Παναθηναϊκός; Συνέταιρο ή ιδιοκτήτη; Ο καιρός θα δείξει. Και χρειάζεται υπομονή μέχρι να το δούμε.

Διον. Βραϊμάκης 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)