Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν μπήκε ποτέ στο ματς...

Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό φέτος στο Αγρίνιο –απόλυτα δίκαιη, μάλιστα, σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά ποτέ δεν μπήκαν στο παιχνίδι κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως κανείς τους δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Ο Μίτσελ ξεκίνησε με Σάμαρη – Μασάντο στον άξονα και Τσόρι, Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου μπροστά, σε ένα θεωρητικά πολύ επιθετικό σχήμα. Ωστόσο γρήγορα φάνηκε πως θα υπήρχαν προβλήματα. +/- Δείτε τη συνέχεια

Οι παίκτες του Παναιτωλικού κρατούσαν με θρησκευτική ευλάβεια τις μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές τους και με έξτρα τρεξίματα στα χαφ δεν άφηναν χώρο στον Βάις, κυρίως, ώστε να γίνει επικίνδυνος. Ο Μήτρογλου ήταν από το ξεκίνημα άκεφος, ενώ ο Τσόρι κινήθηκε σε ρηχά νερά και δίκαια αντικαταστάθηκε. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και περισσότερο φανερό πως αν ήθελε ο Ολυμπιακός να κερδίσει, θα έπρεπε ο Μίτσελ να δοκιμάσει κάτι άλλο. Plan B, όμως, δεν υπήρχε, και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά.

Αυτό που βρήκε μπροστά του οι Ολυμπιακός στο Αγρίνιο είναι βέβαιο πως θα το συναντήσει πολλές φορές φέτος. Κάθε ομάδα που θα φροντίζει να κρατά σε κοντινές αποστάσεις τις γραμμές της, οι «ερυθρόλευκοι» θα δυσκολεύονται να την κερδίσουν. Δεν ξέρω αν το έχει συνειδητοποιήσει αυτό ο Μίτσελ κι αν έχει δουλέψει πράγματα στην προπόνηση –κυρίως στα στημένα- ως αντίδοτο, στο Αγρίνιο ωστόσο φάνηκε πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Το κακό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως διαθέτουν δυο παίκτες στις πτέρυγες ( Βάις – Κάμπελ), που θέλουν χώρο για να δράσουν, εκμεταλλευόμενοι την τεχνική και την ταχύτητά τους. Αν βρουν κλειστές άμυνες απέναντί τους, έχουν πρόβλημα. Και μαζί τους έχει πρόβλημα ολόκληρη η ομάδα. Δυστυχώς από τον Ολυμπιακό του Αγρινίου δεν μπορεί κανείς να κρατήσει ούτε ένα θετικό στοιχείο. Ίσως το καλό ντεμπούτο του Εντινγκά να είναι το μοναδικό «συν». Φάνηκε πως την «έχει» τη θέση κι είναι βέβαιο πως μπορεί να προσφέρει άμεσα στην ομάδα.

(To άρθρο δημοσιεύεται στη σημερινή Sport Live)